С йога и медитация на трева борят постковид синдрома в Пловдив


С йога и медитация на трева борят постковид синдрома в Пловдив
22 Юни 2021, Вторник


Сред природата се извършва и матрично-ритъмната терапия, която действа на клетъчно ниво за премахване на целулит, за сваляне на килограми и подмладяване

Автор: Десант

„Днес повече от всякога се нуждаем от йога и медитация ежедневно и постоянно, за да запазим психиката и здравето си. Девизът на йога е: „Бъди добър, прави добро“. Древната школа е доказала се през вековете система за самоусъвършенстване на физиката и духа“, казва Иван Гарабитов по повод честването на 21 юни за първи път в България на Международния ден на йога.

Гарабитов, който наскоро навърши 76 години, практикува йога от 1955 г. Той е последовател на Учителя Венцислав Евтимов и ученик на Шри Чинмой, създателят на философията за себенадминаването - вроденият импулс на всяко човешко същество за интелектуална, творческа и духовна еволюция.

От 2008 г. – от откриването на йога зала „Шри Чинмой“ в център „Гарабитов“ в Пловдив, Иван води безплатна медитация всеки понеделник. Център „Гарабитов“ в Пловдив е един от малкото в страната, където медитация и йога се практикуват върху тревата, освен в просторната зала с много прозорци.

„Навън, в здравословен досег с Майката Земя, е най-добрият вариант да правим асани и да се научим да дишаме правилно във време на пандемия“, казва Гарабитов.

Сред природата се извършва и матрично-ритъмната терапия, която действа на клетъчно ниво за премахване на целулит, за сваляне на килограми и подмладяване.

Самият Гарабитов демонстрира перфектна форма като и на 76 години изпълнява йога пози, които младежи дори не помислят да пробват. Възрастта няма значение доказва непрекъснато природолечителят Иван Гарабитов.


В категории: Новини , Рецепти за здраве

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки