Служебният здравен министър Стойчо Кацаров уволни цялото ръководство на столична болница


Служебният здравен министър Стойчо Кацаров уволни цялото ръководство на столична болница
03 Юни 2021, Четвъртък


Основната причина била източване на Здравната каса

Автор: Десант

Служебният здравен министър Стойчо Кацаров отстранява целия Съвет на директорите на болница „Лозенец“. Причините са няколко. Сред тях е и източване на Здравната каса.

Случващото се там е недопустимо. Това доскоро бе правителствена болница, посочи д-р Кацаров.

Днес ще бъде назначено ново ръководство на болницата, добави министърът.

Изпълнителен директор на болница „Лозенец“ от 1998 г. е проф. Любомир Спасов. Срещу него през годините имаше куп сигнали. Въпреки това оставаше несменяем.

В Съвета на директорите досега бяха Любомир Спасов, Олга Мицова и Веска Рушкова.

Още в началото на годината е установено, че са регистрирани неправомерно 60 пациенти с цел източване на здравната каса. Проблеми имало и с донори за трансплантации на органи, които били с фалшиви самоличности.

Освен това в болницата е бил трансплантиран четвърти в съответния списък, като са били неправомерно изпреварени първите трима. Това станало след обаждане, за което знаел бившият здравен министър.

Неправомерно трансплантираният пък бил човек с много висок пост - може би най-високият в държавната администрация.


В категории: Новини , Медицина

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
О.Р.
07.06.2021 23:04:58
0
0
Вижте как Корнелия Нинова спомага колебаещите се избиратели да гласуват на 11-ти юли за всеки друг но не и за БСП, защитавайки един манипулатор от шайката като т.нар. д-р Кантарджиев, дето плашеше с трупове народът ни и всяваше паника сред млади и стари, довела до маса смъртни случаи. Същият този тип трябва да бъде съден!, а наместо на това четете думите на лидера на лявата коалиция:
Уволненията на служебното правителство не бива да са самоцелни. Хора с доказани професионални и морални качества не трябва да се сменят. Изразявам позиция, не защото Тодор Кантарджиев е член на БСП, а защото въпросът е принципен. Уволненията на служебното правителство не бива да са самоцелни. Хора с доказани професионални и морални качества не трябва да се сменят. Проф. Кантарджиев е почтен човек и доказан специалист в своята област.
В защитата на този доктор- специалист? по ковид 19 се включи и шефа на софийските социалисти Калоян Паргов, пишейки следното във Фейса:
Няма как да си затворя очите пред тази безпринципна чистка...Пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев е грешно решение на министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров. Професорът е безспорен професионалист. Доказа се за пореден път в последната година, през която неотлъчно беше на първа линия в борбата с COVID-19 в качеството си на директор на Националния център по заразни и паразитни болести.
33 години от живота му, отдадени на медицината. Един от най-успешните експерти на БСП. А в БСП имаме основен принцип - никога не изоставяме другарите си в беда. Точно по тази причина няма как да си затворя очите пред тази безпринципна чистка. Навършил си възраст е грозно и неблагодарно отношение към професионалист, който достойно е изпълнявал задълженията си и е служил вярно на хората години наред. Проф. Кантарджиев беше член на БСП в столичния район Оборище преди да бъде назначен за директор на Националния център по заразни и паразитни болести, когато замрази партийната си дейност. Очакваме го отново при нас в организацията и продължаваме да работим заедно за промяната.
Толкоз, а няма и дума за стотиците хиляди социалисти, които бяха уволнянавани и принудени да се пенсионират през годините на хунтата, пък и далеч преди това след 10-ти ноември, без тази партия БСП да си мръдне и пръста за тяхна защита. Считам, че при това положение т.нар лява коалиция няма шансове на тези избори, Още повече, че точно тя прие закони по времето на Станишев, дискреминиращи всички онези честни българи, работели за сигурността и отбраната на страната ни. А те, заедно със своите семейства са още живи и броят им е петцифрен. И не пандемията беше причината да не гласуват през април за БСП, а това, че тази партия не е в състояние да им осигури каквото й да е било и на практика беше една вяла опозиция на хунтата в името на това, ръководството й в София и по места да се облагодетелства години наред от властта. Жалко, но факт....доказващ думите на тези пионки от ИТН, че БСП е част от статуквото. Какъв позор хора като тези буфосинхронисти да се подиграват по такъв начин със столетницата и да привличат все повече гласове в тяхна полза без да е ясно накъде точно ще тръгне България ако точно те и другите като тях овладеят властта...!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки