Посетителите на новооткритата тъкачница в центъра на Жеравна ще могат да се обучават как да тъкат на стан


Посетителите на новооткритата тъкачница в центъра на Жеравна ще могат да се обучават как да тъкат на стан
Снимки: Фейсбук
28 Май 2021, Петък


В нея може да се намерят и различни занаятчийски изделия и сувенири

Автор: Дина Харизанова

На мегдана в Жеравна официално ще отвори врати тъкачница. 

Нейната управителка Росица Станева, освен разнообразен асортимент от занаятчийски изделия и сувенири, ще предлага на посетителите и обучение по тъкане със стан.



Припомняме, че Котленския края от стари времена се слави с пъстрите си килими. Славата на неговата килимарска школа се носи далеч извън пределите на България.

За съжаление, в последните години този занаят почти е останал без последователи в региона. От някогашните стотици ателиета, днес едвам е оцеляла кооперацията в Котел. Така че похвална е инициативата на жеравненката Росица Станева да възроди интереса към тъкаческото изкуство.


В категории: Добри Вести , Занаяти

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Анти-ревизионистът
30.05.2021 09:03:32
0
0
ЕС не вижда нито Норд Стрийм 1, нито Норд Стрийм 2, нито китайската ваксина на Заев (тоест БЮРМ продължава да играе и с ЕС, и с Китай - вероятно и с Русия), точно както Сръбско |(въпреки че спрямо Сръбско Западните Велики Сили са много по-строги и по-критикуващи отколкото спрямо БЮРМ), НАТО не вижда огромно-бройните турски нарушения на гръцко и кипърско въздушно пространство (въпреки че и Гърция, и Турция са членки в НАТО), нито вижда НАТО купуването от Турция на руски оръжия (като в стратегията на НАТО Русия е определена като враг), нито турския геноцид спрямо кюрдите, нито това че Турция е нарушила международното право когато е преследвала кюрдите на територията на Сирия (Сирия все пак е независима държава, поне теоретично а Турция не е САЩ за да си позволи такива неща без наказание), възможно Турция да е нарушила и границата си с Ирак (не мога да си спомня) в стремежа й да убие кюрдите и т.н.
Това е абсолютно недопустимо, ЕС да не е солидарна с членката й, България а с страна-кандидатка (БЮРМ) против една от членките й.
Това, според мене, би трябвало да е причина България да даде под съд ЕС (в ОООН може би и при някоя организация от рода Международен Съд) и да иска компенсации (парични или в облик на контра-услуги направени от ЕС към България, например повече да не се иска от България да закрие АЕЦ Козлодуй или нещо подобно).
Това когато България има задължения, останалите страни на ЕС я принудят да ги изпълни, обаче когато Бг. има права (на вето например) останалите държави на ЕС я принудят да се откаже от тях.
Това Съветски Съюз ли е или Европейски Съюз?
Зоран Заев се ваксинира с китайската ваксина
https://nova.bg/news/view/2021/05/06/325616/%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D0%B7%D0%B0%D0%B5%D0%B2-%D1%81%D0%B5-%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D1%81-%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B0/
А Германия (и други западни Велики Сили) защо подкрепят БЮРМ (срещу България!!!) за без-условно започване на преговори за членство в ЕС, щом БЮРМ е съюзник на Китай (и Русия, подобно на Сърбия)???
Зоран Заев изпраща сигнал до гражданите на Р. Северна „Македония“ за вакцинация с китайски вакцин, а не със западни вакцини.
Как може това да се толерира в ЕС???
Германия защо не се отказва от газопровода Норд Стирйм 2 и защо не разрушава вече съществуващия Норд Стрийм 1 които са доказателства на сътрудничество с врага на ЕС, Русия???
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки