Хрупането на краставици помага за намаляване на теглото


Хрупането на краставици помага за намаляване на теглото
27 Май 2021, Четвъртък


Вижте още за полезните качества на този зеленчук

Автор: Десант

Диетолозите препоръчват, за да намалим теглото си, всеки ден да ядем пресни краставици, тъй като те помагат за прочистването на оганизма и нормализират работата на храносмилателния тракт.

Последствията от употребата макар и само на една краставица дневно ще станат видими по подобряване състоянието на кожата, свалянето на килограми и намаляване на отоците. 

Зеленчукът се състои от 95% вода, а останалите пет са от целулоза, както и тартонова кисемина, която възпрепятства образуването на мазнини.  

Краставичните обелки съдържат витамините К, А, С, малко колричество от витамините от група В и много минерали — желязо, калий, фосфор, мед и магнезий, които способдстват за подобряване на метаболизма, понижават нивото на захарта в кръвта и изчистват кръвоносните съдове от холестериновите плаки. Вътрешността на зеленчука път нормализира работата на червата. 

Краставиците, също така, съдържат и хормона на радостта серотонин, затова лекарите съветват да се включват в рациона при апатия, умора и депресия. Те овлажняват кожата, предотвратяват обривите и  зачервяванията, заглаждат фините бръчки. 

Съдържащите се в тях физетини подобряват паметта и намаляват риска от развитието на Алцхаймер. 

Все пак има и противопоказания - полезният зеленчук не бива да се консумира при заболявания на стомашно-чревния тракт като язва, гастрит и колит, тъй като краставичният сок може да повиши киселинността в стомаха.

Източник: РИА Новости


В категории: Новини , Рецепти за здраве

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки