До края на годината: „Пфайзер" разработва лекарство срещу COVID-19


До края на годината: „Пфайзер" разработва лекарство срещу COVID-19
Ключови думи: лекарство, ковид, пфайзер
27 Април 2021, Вторник


Принципът му на действие е чрез прилепване към определени ензими, използвани от вируса да се репродуцира, като така те спират размножаването и разпространението му

Автор: Десант

Фармацевтичната компания "Пфайзер" разработва лекарство, което предотвратява тежките усложнения от коронавирусa. Медикаментът може да е готов до края на годината, ако опитите в САЩ и Белгия приключат успешно.

Американската компания вече е започнала клинични изпитвания върху хора, като то вече се прилага на 60 души, а първата фаза трябва да приключи през май месец. Следват опити с много по-голяма група доброволци.

За момента няма други лекарства освен ваксините, които могат да предпазят хората от COVID-19, но такъв медикамент може да сложи край на локдауните завинаги, заявяват експерти, цитирани от “Дейли мейл”.

Анти-COVID лекарство, наречено PF-07321332, ще може да спира тежките прояви на заболяването, след появяването на симптоми на инфектиране. Хапчето ще е втора линия на защита в случай на поява на нови щамове, за които ваксините няма да действат.

Принципът му на действие е чрез прилепване към определени ензими, използвани от вируса да се репродуцира, като така те спират размножаването и разпространението му.

Британското издание припомня, че една година е била достатъчна на "Пфайзер" да разработи ваксина, така че хапчето най-вероятно ще е на пазара в края на 2021 г.


В категории: Новини , Медицина

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки