Няма практика за смесване на векторна ваксина с РНК, но се препоръчва в няколко държави в Европа


Няма практика за смесване на векторна ваксина с РНК, но се препоръчва в няколко държави в Европа
22 Април 2021, Четвъртък


Няма категорични данни за ефективността на подобна комбинация, д-р Аспарух Илиев, ръководител на лабораторията в Берн

Автор: Десант

Няма практика за смесване на векторна ваксина с РНК, но се препоръчва в няколко държави в Европа. Препоръката в Германия е такава, както и във Франция. Това заяви пред БНТ д-р Аспарух Илиев, ръководител на лабораторията в Берн.

Според него позитивната страна е, че ако подобна комбинация работи, това ще позволи по-голяма гъвкавост.

"От гледна точна на страничните ефекти, може да има неблагоприятни реакции. Няма категорични данни за ефективността на подобна комбинация. По-висока степен на имунна реакция е възможно при смесването на ваксини, но всичко е във сферата на спекулацията", допълни д-р Аспарух Илиев.

По думите му данните показват, че редките странични реакции се получават при първата доза.

"Втората доза позволява да се стабилизира имунният отговор. Слагайки ваксина, дори и в рамките на активна инфекция, няма как да претоварим имунната система. Несъздаването на антитела след преболедуване може да създаде проблеми при ваксинация. Хората, които изкарват вируса безсимптомно не означава, че имат по-малко антитела", добави д-р Аспарух Илиев.

Той коментира, че ваксината на "Джонсън и Джонсън" има добри характеристики и ефективността ѝ е висока.


В категории: Новини , Медицина

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Гръкофилът
22.04.2021 15:42:08
0
0
Първо, и след социализма/комунизма в българите продължават да учат че Русия винаги е била добра за България а Западът само понякога или почти никога.
Това се знае в западните посолства в България като тамошните хора пренасят това на външните им министерства а въпросните правителства продължават да прокарат анти-българска политика за подкопаване на българите като народ (демографски) и на България като държава (териториална цялост) чрез много мерки: насърчаване на "македонски" сепаратизъм, на циганите и тяхната раждаемост, на турците (изобщо на мюсюлманите), икономически мерки и т.н.
Обаче не е правилно и нормално вие да се оплаквате от това щом западните власти знаят как българските ученици се обучават в духа на про-русизма и анти-западизма.
Освен това, това не е правилно "обучаване", като нашествието на Киевска Русия беше главната причина за византийските гърци да завоюват България.
Сега не можете да кажете че Киевска Русия беше държавност на етническите украинци понеже руското становище е че тя беше първата руска държава (тогава нямало етнически украинци) а вие следва да се съобразите с всичките руски становища (и не само по история/историография) като благодарността ви спрямо освободителката ви от турците така ви поръчва. Само при етническото естество на прабългарите има полу-изключение като всичките руски историци и езиковеди са съгласни с останалите историци и езиковеди по света и твърдят че прабългарите са били тюрки а езикът им не е изчезнал а съществува и понастоящем под името чувашки език, докато само българските историци/езиковеди се различават в това отношение от другите.
Русия също е враг на България в първата световна война, не признава Съединението на България през 1885 г. и Независимостта през 1908 г., много пъти е покровителка и съюзничка на Сърбия срещу България (не само през Първата Световна Война), принуждава българските политици насила да "македонизират" пиринските българи в името на руското (а не българското) братство със Югославия (като в Съветски Съюз най-многобройната народност беше руската а в Югославия сръбската) или в името на приятелството на Съветски Съюз с Югославия, донася комунизма в България където до тогава горе-долу имаше някаква демокрация и свобода на човека, подарява Северна Добруджа на Румъния през 1878 г. (вследствие на това сега почти няма българи там) понеже искаше от Румъния (в замяна) територията наречена Южна Бесарабия или Буджак (сега част от Украйна) и т.н. и т.н.
САЩ и Великобритания признават справедливостта на българските териториални претенции спрямо Южна Добруджа, така че тя остана в пределите на България, за разлика от другите придобити от България земи които са върнати на Гърция и Югославия (в края на Втората Световна Война).
България вероятно е единствената победена страна които си увеличава територията през Втората Световна Война.
Също така американците почти са успяли да убедят другите Велики Сили в края на Първата Световна Война че Южна Добруджа трябва да се върне в пределите на България, въпреки че Румъния беше сред победителите а Бг. сред победените. Някои български интелектуалци дори казват че председателят на САЩ, Удроу Уилсън. спасява България от изчезване чрез разпарчосване сред/от съседните държави.
Само че вашите историци не знаят тези неща или не искат да ги знаят и резултатът е сегашната икономическа и етно-демографска ситуация на България (бедността, циганизацията, опасността от "македонски" сепаратизъм и т.н.).
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки