Проект се фокусира върху археологическото наследство на страните по Дунав


Проект се фокусира върху археологическото наследство на страните по Дунав
Снимка: РИМ-Русе
20 Април 2021, Вторник


Русенският музей се включва в разработването на стратегически документи и създаване на виртуален 3D продукт с обектите средновековен град Червен и Ивановски скални църкви

Автор: Десант

На 22 април, от 18.00 ч. в Историческия музей в Русе ще бъде представен проектът „Археологическият парк в градска среда като инструмент за местно устойчиво развитие“ (ArcheoDanubе).

Русенският музей участва в проекта заедно с още 13 партньорски организации от 11 държави, а главен двигател е Градската управа в словенския град Птуй.

Двугодишният проект се фокусира върху археологическото наследство на страните по Дунав, неговото опознаване, изучаване и представяне, а важен акцент се подставя върху археопарковете. Целта е те да се интегрират в градските пространства и да се превърнат в инструмент за развитието на градската среда с произтичащите от това икономически въздействия, които да съдействат за устойчивото развитие на културния туризъм.

Русенският музей се включва в разработването на стратегически документи и създаване на виртуален 3D продукт с обектите средновековен град Червен и Ивановски скални църкви. Целта е популяризиране на местното наследство, неговото остойностяване и споделяне с широк кръг от потребители.


В категории: Новини , Археология

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки