Патриархът е в болница с отрицателен PCR тест


Патриархът е в болница с отрицателен PCR тест
Снимка: Българска патриаршия
15 Април 2021, Четвъртък


Той не присъства на първото заседание на новия парламент, но се моли „за всички свои духовни чеда в Родината и извън нейните предели"

Автор: Десант

В началото на първото заседание на новоизбраното 45-то Народно събрание временният председател на Мика Зайкова съобщи, че патриарх Неофит е болен, поради което не може да присъства на прохождането на новия парламент.

Веднага се появиха различни информации за здравословното състояние на главата на Българската православна църква, включително, че е получил удар.

За да опровергаят слуховете, от Канцеларията на Светия синод разпространиха съобщение, че Негово Светейшество, както всеки човек на неговата възраст, страда от хронични заболявания, които периодично се обострят, и затова е желателно да бъде проследяван в болнична обстановка, поради което, патриархът е постъпил за ежегодни изследвания и лечение в болница.

При приемането му в болничното заведение, както на всеки пациент, така и на него е извършен задължителен PCR тест за COVID-19, който се е оказал отрицателен!

„Призоваваме верния Божи народ да приема за достоверна информацията, която се обявява единствено от Свения синод на Българската православна църква - Българска патриаршия" - апелират от висшия клир и изтъкват, че в очакване на празника на празниците – Възкресение Христово, Негово Светейшество патриарх Неофит се моли за всички свои духовни чеда в Родината и извън нейните предели, „отправяйки своя първосветителски благослов за здраве, дългоденствие и преуспяване на благочестивия ни народ“.


В категории: Новини , Светии и свещеници

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки