Приключи конкурсът за детска рисунка „Рецептите на баба"


Приключи конкурсът за детска рисунка „Рецептите на баба"
Снимки: Фондация „Пазител на традицията-Пазителите“
06 Април 2021, Вторник


Участие в надпреварата взеха хиляди български деца, някои живеещи далеч от родината

Автор: Десант

С огромен успех приключи Националният конкурс за детска рисунка и литературна творба „Рецептите на баба“ за 2021 г. Няколко хиляди български дечица изпратиха своето превъплъщение на тема съхраняване на българските кулинарни традиции, родова памет и семеен уют. 

Инициатор и организатор на конкурса е Пеньо Иванов - Vasko, управител на Фондация „Пазител на традицията-Пазителите“, която е приемник на Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите – 7.



Националният конкурс за детска рисунка и литературна творба „Рецептите на баба“ има статут на Национален конкурс и е част от календара за извънучилищни дейности на МОН. Организира се съвместно с Националния дворец на децата. Инициативата е отразявана в много национални медии и регионални издания, както и в интернет. Конкурсът „Рецептите на баба“ стартира през 2009 г. Премина през всякакви етапи и възрасти.

Участие в надпреварата взеха хиляди български деца, някои живеещи далеч от родината. Организаторите споделят, че през тази година са се събрали не само хиляди рисунки, но са пристигнали и много литературни творби.



„Любовта към българските кулинарни традиции, която да бъде възпитана у децата, остава наша основна мисия, на която посвещаваме цялата си енергия и внимание. Манджите на баба са винаги нещо повече от вкусна храна. Те са аромат на детство и спомен за игри и споделени тайни. Тази уникална емоция носят творбите на участниците в конкурса „Рецептите на баба“, посочват инициаторите на конкурса.

Предстои процес на обработка и оценяване на изпратените творби, след което обявяване на резултатите. Планираната обработка е в рамките на седмицата 5-10 април 2021 г. В седмицата от 13 април ще се извърши оценяването от журито и след това ще бъдат обявени резултатите във Фейсбук на страница на „Рецептите на баба“.

Поради сложната епидемиологична обстановка церемония по награждаването няма да се състои. Изпращането на грамоти за всички участници и награди за отличените ще се осъществи по поща и куриер.



Сред инициативите на Фондация „Пазител на традицията-Пазителите“ са „Традиция в града”, „Тавичката на шефа“, Националния кулинарен фестивал „Пъстра Трапеза на гости на моя град“ и „Национален празник на лютата чушка“.


В категории: Новини , Кухнята на българите

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки