Глоба от 1500 леи за здравния министър на Румъния, бил без маска


Глоба от 1500 леи за здравния министър на Румъния, бил без маска
Влад Войкулеску
02 Април 2021, Петък


Това е вторият министър от правителството на Флорин Къцу, който е глобен за по-малко от седмица

Автор: Десант

Румънският министър на здравеопазването Влад Войкулеску бе глобен 1500 леи (598 лв.) за неносене на предпазна маска, съобщава частната телевизия Диджи24. Румънската полиция съобщи за санкцията няколко дни, след като министърът бе заснет в кулоарите на парламента.

Това е вторият министър от правителството на Флорин Къцу, който е глобен за по-малко от седмица, отбелязва Диджи 24. Министърът на труда Ралука Туркан бе глобена 500 леи (199 лв.), след като бе заснета без маска на открито в рамките на кампания по залесяване.

Двамата министри признаха грешката си, сами поискаха да бъдат глобени и заявиха, че ограниченията трябва да се спазват.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Анти-македонистът
03.04.2021 03:35:38
0
0
Стојков: Ставот на Стејт Департментот за македонците во Бугарија е позитивен сигнал

https://www.youtube.com/watch?v=b1nW84mIla8

1. В България няма национални или етнически малцинства.
България не е единствената страна-членка на ЕС в това отношение, Франция и Гърция също не признават такива малцинства така че Стейт департментът да се обърне към Франция и да се опитва да й наложи признаването на национални малцинства а да остане Бг. сама.
2. В България има етнически общности, сред които и македонска.
Като такава тя възлизаше на 5071 етнически македонци спроред данните от преброяването през 2001 г.
Тя има права, например да издаде вестник, така наречената "Народна Воля" където често се публикуват сепаратистки незаконни и противо-конституционни статии насочени срещу България и териториалната й цялост и пълни с говор на омразата (чрез което се нарушава Договора на приятелство, добросъседство и сътрудничество между Бг. и РСМ)
При последното преброяване от 2011 г. наистина имаше данни само за българи, турци и роми, а за македонци нямаше, обаче това не е равно на някаква дискриминация на македонците, понеже при това преброяване нямаше публикувани данни нито за румънци, татари, гърци и т.н.
Не знам за нито един протест на Гърция за това че при последното преброяване нямаше графа "гърци" и също така в България няма сепаратистки настроен вестник на етническите гърци (може би няма вестник на етническите гърци въобще)
Ако България признае македонското й малцинство ще трябва да признае и турското, и ромското и т.н., обаче няма аргументи за България да се откаже от френския и гръцкия шаблон за не-признаване на нито едно национално малцинство.
Божидар Димитров в своята известна книга "Десетте лъжи на македонизма" пише че вероятно много от етническите македонци които се декларират като такива в Пиринска Македония всъщност са власи и той изглежда да е бил прав. Например един от героите на македонизма е Питу Гули, влах.
Също така Васил Кънчов в книгата си Орохидрография на Македония (1911 г.) твърди че тогава така българите, както и (куцо)власите в Македония се наричаха себе си македонци, за разлика от другите народности.
В Румъния куцовласите са познати (на румънците) и под името македонци (македонь или макидонь), и под името аромуни (тоест куцовласи) (аромынь).
Така че не може да се придобият достоверни данни за числеността на етническата македонска общност в България поради двусмислеността на думата македонец, ако и при бъдещите преброявания графата "македонци" ще се върне.

Орохидрография на Македония

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%80%D0%BE%D1%85%D0%B8%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D1%8F_%D0%BD%D0%B0_%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%8F

"Местните българи и куцовласи, които живеят в пределите на Македония се наричат сами македонци и околните народи ги зовът тъй. Турците и арнаутите не се казватъ македонци, но попитани от къде са, отговарят: от Македония... така също и гърците, които живеят по южните области, не се казватъ македонци..."
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки