Българи зад граница с мощна подкрепа за Валери Симеонов


Българи зад граница с мощна подкрепа за Валери Симеонов
02 Април 2021, Петък


Когато и да се обърнем към него – действа, заявяват те във видеообръщение

Автор: Десант

Българските общности зад граница заявиха силна подкрепа за лидера на НФСБ Валери Симеонов.

Във видеопослания от Украйна, Унгария, Молдова, Западните покрайнини нашите сънародници заявиха: Хора като него трябва да има и в 45 Народно събрание, защото чрез него ние реално усетихме подкрепата на българската държава.

„Валери Симеонов ни оказа голяма помощ за съхранението на населения с българи Болградски район, за реализирането на инфраструктурни проекти, за образованието на нашите сънародници в Украйна, за културния ни център“, заяви Антон Киссе – депутат във Върховната Рада и председател на Асоциацията на българите в Украйна.

„Валери Симеонов и НФСБ трябва да участват в следващия Парламент – те не са от хората, които идват, обещават и обръщат гръб а от тези, които вършат работа. И работят за това българите в Сърбия да се чувстват българи!“, подчерта Далибор Миланов - секретар на Българския културно-информационен център в Цариброд.

„Когато и да се обърнем към него – веднага действа! С Валери Симеонов работим от години и с неговата помощ постигнахме много успехи. Като се започне от помощта му за утвърждаване на 19 октомври като ден на българо-унгарското приятелство и се премине през поредица от инициативи в подкрепа на общността ни в Унгария“, заяви Симеон Варга – депутат в унгарския парламент и член на ръководството на Сдружението на българите в Унгария.

„Дава дума и я изпълнява – това ще кажа за работата ни с Валери Симеонов. Човек с високо чувство на отговорност, който се грижи за българските общности зад граница“, заяви от Молдова Иван Паслар – председател на район Тараклия,център на българите в Молдова.

Вижте видеото ТУК.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


В категории: Новини , Нашенци зад граница

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки