Треньор №1 на България за XX век е кандидат депутат от „ВОЛЯ и НФСБ"


Треньор №1 на България за XX век е кандидат депутат от „ВОЛЯ и НФСБ"
02 Март 2021, Вторник


В листата на Патриотичната коалиция е и първият носител на „Златна обувка" в България - Петър Жеков

Автор: Десант

75-годишният бивш треньор на националния отбор по футбол Димитър Пенев е поредната футболна легенда в листите с кандидати за народни представители на Патриотична коалиция „Воля и НФСБ", след като в понеделник стана ясно, че първият носител на „Златна обувка" в България - Петър Жеков, също ще е част от гражданската квота в листите им.

Селекционерът, при който българският национален отбор стигна до 4-то място на Световното първенство по футбол в САЩ през 1994 г., в момента е почетен президент на ЦСКА.

„В мирно време знамето на една държава се вее най-гордо по време на спортни триумфи. Димитър Пенев е човекът, който заедно с нашите национали през 94-та ни накара да се чувстваме най-сплотени и щастливи като народ. Спортът възпитава в традиционен морал, където мъжете са мъже, а жените - грации. Копнея да се върнем по пътя на спортните успехи от близкото минало, но и към масовия спорт, който носи здраве на нацията“, изтъкна Веселин Марешки при представянето на Пенев за кандидат-депутат.

Треньор №1 на България за XX век ще бъде шести в листата на коалицията в 23 МИР-София и на същата позиция в листата в 25 МИР-София. Футболната легенда Петър Жеков пък е на девето място в листата в 24 МИР-София.


В категории: Новини , Личности

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Цеденевист
10.06.2021 22:14:53
0
0
Никога не е късно да станеш за резил...
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки