233 новозаразени с ковид в Бургас, изследват пробите за великобританския щам


233 новозаразени с ковид в Бургас, изследват пробите за великобританския щам
12 Февруари 2021, Петък


Искаме да установим дали английския щам превалира заради многото случаи, които регистрираме през последните дни, съобщи за Десант директорът на РЗИ в морския град д-р Георги Паздеров

Автор: Десант

Към 12 февруари в Бургас са отчетени 233 новорегистрирани с коронавирус, което е над критичната точка от 200 на 100 хил. души. Покачва се и броят на хоспитализираните болни, съобщи за Десант директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров.

В момента в болница се лекуват 170 души, като в продължение на 14 дни техният брой не надхвърляше 140 души. Това наложи и въвеждането на нови противоепидемични мерки, съобщават от общинския кризисен щаб, който в петък заседава извънредно.

"Ще се засили филтърът и контролът по изпълнение на всички мерки, които е предприел министъра за стриктното им спазване, стриктно носене на маски. От днес отново започват работа триажните центрове в УМБАЛ – Бургас и УМБАЛ „Дева Мария“. Ще се увеличи и броят на ковид леглата. В момента те са общо 250. От днес сме предприели безплатни тестове на всички, които желаят, в 5 поликлиники в Бургас" каза още д-р Паздеров. 

В понеделник, когато заседава Областният кризисен щаб, ще стане ясно ще се затварят ли в Бургас отново моловете и фитнес залите. 

"За клъстер в момента в Бургас не може да се говори. По-скоро искам да установим дали английския щам превалира заради многото случаи, които регистрираме през последните дни. Точно затова от днес започваме да изпращаме процент от направените ПСР-тестове до националния център по заразни болести в София", обясни директорът на РЗИ-Бургас.

От петък в Бургас се възобновява практиката съвместни екипи на РЗИ, Полиция и Общината ежедневно да извършват проверки на търговски обекти. Продължава и активната дезинфекция детски градини, училища, автобуси от градския транспорт и автобусни спирки.


В категории: Новини , Медицина

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки