Много ще са хората без осигурителен стаж, които няма да могат да получат поне минимална пенсия


Много ще са хората без осигурителен стаж, които няма да могат да получат поне минимална пенсия
Снимката е илюстративна
27 Януари 2021, Сряда


За това предупреди президентът на КТ „Подкрепа" Димитър Манолов в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR

Автор: Десант

Твърде много хора към навършването на пенсионната възраст най-вероятно няма да имат изискуемия осигурителен стаж, за да получат поне минималната пенсия - за това предупреди президентът на КТ „Подкрепа" Димитър Манолов в предаването „Денят ON AIR" на телевизия Bulgaria ON AIR.

„В 90-те години казахме, че няма правила, хората масово не се осигуряваха - резултатът е такъв, какъвто го виждаме", коментира Манолов.

По думите му това е много сериозен проблем, а общата философия на пенсионните системи не предвижда движение назад в изискванията.

Той подчерта, че държавното обществено осигуряване не получава тези средства, които лицата биха преместили от партидите си в посока към първия стълб, те отиват в „Сребърния фонд".

„Информацията, която пенсионните дружества предоставят, е малко като сметките на „Топлофикация". Държавата няма как да направи разяснителна кампания за всеки един случай. Може би в България прекалено много се избърза с постигането на показателите стаж и възраст. Решението е да се намали изискването за осигурителен стаж" - обясни Манолов.

Той посочи още, че казармата се признава за осигурителен стаж, но на тези, които са служили като войници в този период, им се признава като трета категория труд. И добави, че в същото време сержантите, офицерите и генералите се пенсионират по първа категория труд


В категории: Новини , Коментари

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
БОГАТ БЕДЕН
03.02.2021 12:05:33
0
0
Вярно е че когато служихме войници , ние от редовия състав давахме въоръжен наряд и не по- малко заслужаваме тези две години и нещо , да се зачитат като първа категория труд . А и тези които са служили и след нас.Службата ни е била не по-малко лека от командния състав.Така че има голям резон в това което казва г-н Манолов.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки