Биатлонистката Милена Тодорова е спортист на 2020 г. до 23 години


Биатлонистката Милена Тодорова е спортист на 2020 г. до 23 години
Снимка: Пресцентър на НФСБ
25 Януари 2021, Понеделник


Отличието връчи председателят на парламентарната комисия по въпросите на децата Славчо Атанасов по време на традиционната церемония „Нощта на шампионите“

Автор: Десант

Председателят на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта и народен представител от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“ Славчо Атанасов обяви спортист № 1 до 23 години за 2020 г. по време на традиционната церемония „Нощта на шампионите“, в която се отличават личностите допринесли за развитието на спорта в България.

Тази година носител на отличието стана биатлонистката Милена Тодорова. Наградата прие нейната майка. „Бъдете благословена, че сте родили и възпитали такава дъщеря, която прославя България“, обърна се към нея Славчо Атанасов.

„Спортът показа, че има воля във времената на пандемия и трудните дни на 2020 г.“, каза председателят на спортната комисия преди да влезе в залата.

Церемонията, организирана от Министерството на младежта и спорта и Българския спортен тотализатор, се проведе на традиционното място в „Рейнбоу плаза“, но премина при строго спазване на противоепидемичните мерки.

За спортист на 2020 г. бяха отличени  Миглена Селишка (борба) и Ивайло Иванов (джудо).

За най-добри спортисти в категорията до 16 години бяха отличени Стиляна Николова и Кристиян Цветанов, до 18 години – Саня Петкова и Йосиф Миладинов. Отличие за спортист с увреждания бе присъдено на Християн Стоянов.

Треньори на 2020 г. станаха Петър Касабов и Атанас Герчев.

С престижния „Венец на победителя“ през 2020 г. бяха отличени Ваня Гешева, Асен Златев, Георги Глушков, Михаил Таков, Живко Вангелов и Стоян Балов, Богдан Николов, Цеко Минев.

Посмъртно отличието бе дадено и на Илия Чубриков.


В категории: Новини , Спортен дух , Спортни новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки