Президентът на Франция е дал положителен тест за COVID-19


Президентът на Франция е дал положителен тест за COVID-19
17 Декември 2020, Четвъртък


Положителната проба на Макрон изпрати в карантина и премиерът на Испания Педро Санчес, тъй като двамата са се срещали в понеделник в Париж

Автор: Десант

Президентът на Франция Еманюел Макрон е заразен с коронавирус, предадоха световните агенции, като се позоваха на съобщение на Елисейския дворец.

Държавният глава си е направил няколко теста още при появата на първите симптоми, говорещи за зараза.

Макрон сега ще се самоизолира за седем дни и ще работи дистанционно, се казва в съобщението. Той отменя и всички предстоящи пътувания, в това число и планирана визита в Ливан.

Засега не става ясно как се е заразил Макрон. Тъй като премиерът Жан Кастекс се явява негов контакт, той също ще се самоизолира.

Макрон беше на срещата на върха на ЕС в Брюксел в края на миналата седмица, а в сряда се срещна с премиера на Португалия Антониу Коща.

Френският премиер Жан Кастекс ще се самоизолира след контакт с президента Еманюел Макрон, който е с положителен тест за COVID-19, съобщиха днес от кабинета му.

Кастекс не показва никакъв симптом, но вече няма да отиде във френския сенат в четвъртък, за да очертае стратегията на правителството си за ваксини срещу коронавируса, се казва в изявлението.

Положителната проба на Макрон изпрати в карантина и премиерът на Испания Педро Санчес, тъй като двамата са се срещали в понеделник в Париж, обявиха от неговата пресслужба.

Премиерът на Испания "ще преустанови дейността си, планирана за следващите няколко дни, в съответствие със здравните протоколи", уточняват от кабинета му.

Санчес е уведомил крал Филип VI, че ще бъде под карантина до 24 декември, когато изтичат десет дни от деня на срещата му с френския президент Макрон.

С втората вълна на коронавируса във Франция, блокирането заради COVID-19 в страната е заменено с вечерен час до зазоряване от 20:00 до 6:00 ч. сутринта (19:00 до 05:00 GMT), считано от 15 декември.

Британският премиер Борис Джонсън, президентът на САЩ Доналд Тръмп и бразилският президент Жаир Болсонаро също се заразиха и възстановиха от коронавирус по-рано тази година.


В категории: Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки