Извънредно заседание на европарламента в края на 2020 г. относно търговската Брекзит сделка


Извънредно заседание на европарламента в края на 2020 г. относно търговската Брекзит сделка
23 Ноември 2020, Понеделник


Евентуалната търговска сделка с Великобритания би трябвало да влезе в сила след края на преходния Брекзит период на 31-ви декември

Автор: Десант

Видео Европейският парламент планира да проведе допълнителна пленарна сесия между Коледа и Нова година, за да даде съгласието си за евентуална търговска сделка с Великобритания, която трябва да влезе в сила след края на преходния Брекзит период на 31-ви декември.

Срещата най-вероятно ще се състои на 28-и декември и ще даде на членовете на Европейския съюз да "имат последната дума" за преговорите с Лондон. Според източници на "Политико" обаче заседанието ще се проведе, само ако преди това двете страни успеят да постигнат споразумение, което да може да бъде одобрено.

По информация на британски медии, търговската сделка след Брекзит между Европейския съюз и Обединеното кралство е вече договорена на 95%. Според Скай нюз висшите дипломати от Брюксел са били информирани за състоянието на преговорите от генералния секретар на Европейската комисия Илзе Йохансон, която си сътрудничи тясно с главния европейски преговарящ Мишел Барние.

Твърди се, че Йохансон е потвърдила, че сделката е "финализирана“ в почти всички области и "обхваща почти всички теми", докато от друга страна остават някои проблеми в областите на управлението, рибарството и правилата на конкуренцията. Тя обаче е настояла, че няма да има партньорство без постигане на споразумение в тези области.

Междувременно британският финансов министър Риши Сунак отбеляза в събота за "истински напредък" в преговорите между Обединеното кралство и Европейския съюз относно техните отношенията след Брекзит. Сунак изрази надежда, че правителството ще може да се съсредоточи върху икономиката на страната извън рамките на пандемията от коронавирус и върху връщането на публичните финанси на "устойчиво ниво".


В категории: Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки