За пример: Заместник-кмет взе неплатен отпуск, отива в ковид отделение да помага


За пример: Заместник-кмет взе неплатен отпуск, отива в ковид отделение да помага
30 Октомври 2020, Петък


Знам, че може да има различни коментари: Ха, физиотерапевт ще лекува болни с коронавирус. Лекари няма, трябват ръце, коментира д-р Светлана Маркова, смутена от внезапния шум в социалните мрежи по повод на нейното решение 

Автор: Десант

Заместник-кметът на Община Шумен д-р Светлана Маркова е взела днес неплатен отпуск и отива в МБАЛ - Шумен за да помага на колегите си от първа линия в борбата с COVID-19. Новината съобщи на стената си във фейсбук общинският съветник Даниела Русева, съобщава в. "Монитор".

“Влиза в COVID отделенията на МБАЛ за да помага на колегите си, лекари, които изнемогват. Истинският Човек, показва своята Човещина при криза като тази. Просълзих се. Респект и поклон пред всеотдайността! За доброто трябва да се говори за да става то все по- заразно, а не вирусът.” – написа емоционално в профила си във фейсбук общинската  съветничка Русева, която е политически опонент на д-р Маркова.

"Вярно е, излязох в неплатен отпуск и утре си прекъсвам неплатения отпуск в МБАЛ – Шумен, потвърди пред "Агенция Монитор" късно вечерта в четвъртък д-р Светлана Маркова. Според предварителните разговори, които е имала с директора на МБАЛ – Шумен д-р Димитър Костов заместник-кметът ще се включи в екипа на преходното отделение, където се приемат пациентите със симптоми на коронавирус, които очакват резултата си.

Д-р Светлана Маркова е завършила медицина във Варненския университет във филиала в Толбухин, днешен Добрич. Кариерата си започва като училищен лекар, специализира физиотерапия, работила е в Спортен диспансер в Шумен, в МБАЛ – Шумен и в клиника “Виктория”. От 2015 година е заместник кмет по здравеопазване и социална политика на Община Шумен.

“Знам, че може да има различни коментари: Ха, физиотерапевт ще лекува болни с коронавирус. Лекари няма, трябват ръце. Ако чакаме само пулмолози и инфекционисти да са в битката с COVID-19 няма да се справим. Все пак ние сме лекари, а там, където е нужно, ще потърсим специалистите.” – коментира д-р Маркова, смутена от внезапния шум в социалните мрежи по повод на нейното решение.


В категории: Новини , Медицина

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки