Историята на един самолетен билет, в която Франция постигна победа над Турция


Историята на един самолетен билет, в която Франция постигна победа над Турция
30 Октомври 2020, Петък


Благодарение на Ердоган, Макрон най-сетне – с огромна неохота – започна да играе ролята на президент на Франция

Автор: Божидар Божков

Благодарение на Ердоган, Макрон най-сетне – с огромна неохота – започна да играе ролята на президент на Франция. Досега той бе глобалистът, на който единия крак, сърцето, душата и мислите са все в Брюксата. И който, поради моментна липса на подходящ пост в същата тази Брюкса, е временно поставен от братята Ротшилд да изпълнява проформа длъжността „президент на Франция“ с идеята по-нататък да го преместят в любимия му европейски център на глобализма.

Той и сега се опита отрязаните глави и цялата препирня с турците да прехвърли отново в Брюксата, защото, когато човек е дал душата си под наем на глобализма, не познава никакво друго решение на който и да е проблем, освен да търси Брюксата.

Брюксата обаче знае много добре, че сред проблемите, които стоят в основата на ерозията ѝ, която рано или късно ще доведе до нейния разпад, най-важният са брадатите мюслими, които режат глави. Затова като дявол от тамян се пази да не го човърка.

Брадатите с ножовете тя си ги дундурка, пуска си ги на воля да кълцат гръцмули, предоставя им отделни квартали, където полицейски крак не стъпва, за да могат на воля да си организират турнири кой повече глави на неверници ще отреже.

Неслучайно най-известният развъдник на брадати с ножове е именно в Брюксата – „Моленбек“. Нейната голяма гордост, нейната свидна рожба – мюслимската държава в държавата.

Та Макрон, горкият, сега изпадна в нетипична за него роля да решава национален проблем с национални средства с ясното съзнание, че този път Брюксата ще пази дистанция. Макрон, естествено, никакъв проблем няма да реши.

Не се е родил на този свят все още либерал глобалист, който да е взел крути мерки срещу брадати мюслими с ножове. Колкото и да се кълне в някакви ценности, колкото и лобни места на заклани французи да навестява, каквито и речи да произнесе, глобалистът си остава нихилист по презумпция.

Границите на Франция ще продължат да са ханджийски порти, през които няма да мине само този брадат мюслим, който не е пожелал да го направи. Самата идея да се затегнат държавните граници предизвиква ортикарии в организма на всеки либерал глобалист. Мигар има на света жилищен блок, където апартаментите до един са отворени и всеки може да си влиза в тях, както и когато си реши, понеже долу на входа основната врата май се заключва.

Но все пак, не благодарение на, а въпреки Макрон,

Франция тези дни постигна една малка победа над Турция,

в основата на която стоя аз.

Имах да получавам близо 1000 лева за така и неизползван самолетен билет от Париж до Акра с Турските авиолинии. Турците сами отказаха полета, но не искаха и не искаха да ми възстановят парите. Молих ги десетки пъти – водихме месеци наред безспирна кореспонденция - не, няма да дадат пари. Да съм си взел друг билет на същата равностойност. Единственото, което успях да изкопча от тях, бе обещанието, че два месеца след като (ако изобщо) ситуацията с коронавируса напълно се нормализира, мога да им пиша пак, за да помислят по моя въпрос.

Пробвах се чрез нашите органи - Комисия за защита на потребителя - тцъ. Опитах с прехваления Европейски потребителски център, където от всяка държава в Брюксата дремят по двама клатикуреци - тцъ. С „Търкиш еър“ било сложно да се решават проблеми, понеже турците не били склонни да сътрудничат. Това ми отговаряха навсякъде.

Накрая - в началото на октомври - ми хрумна, че след като полетът е от Париж, може би мога да потърся френските национални органи. Писах на френския омбудсман по транспорта - Tourism and Travel Ombudsman. От канцеларията му веднага ме насочиха към тяхната дирекция за гражданска авиация, където се занимавали и със случаи като моя - Direction générale de l'aviation civile. Хората ми отговориха - също веднага, че да - понеже летя от Париж, случаят е точно за тях. Да бъда така добър да почакам отговора им, понеже в момента са претрупани с подобни на моята жалби.

Подир седмица пристигна наистина отговор, но не от тях, а от непреклонните и сурови до този момент турци. Вече бяха мили и любезни. Някой си Назли дори ми се извиняваше, задето толкова били закъснели, моля ви се, с отговора. Били разгледали моето писмо – дори не знам кое от десетките, с които ги бомбардирах постоянно, и ей така – от добри комшийски чувства изведнъж решили да удовлетворят молбата ми. Веднага по желание се сързали с офиса в София, който имал грижата да ми върне парите. И ги върнаха. Франция победи.

Dear Bozhidar BOZHKOV,
First of all, we apologize for the delay in the process of meeting your request.
Based on your message we contacted with our sales Office in Sophia and the refund process of your refund cheque has been started on October 20, 2020 with bank transfer.
The amount will be appeared on your account as soon as possible.
Kindly submitted for your information.
Sincerely Yours,
Nazli H.
Customer Representative
TURKISH AIRLINES INC.
Customer Contact Center


В категории: Международна политика , Коментари , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки