Чудотворна икона на свети Ефрем идва за ден в Камено


Чудотворна икона на свети Ефрем идва за ден в Камено
24 Септември 2020, Четвъртък


Жена от Стара Загора: Светецът помогна на дъщеря ми да си намери съпруг

Автор: Десант

След като Гинка Михайлова от Стара Загора прочела книгата „Св. Ефрем Нови Чудотворец“, се помолила на светеца, и се случило чудо. Както обяснява самата тя, дъщеря й нямала дълги години постоянен приятел и Гинка се притеснила да не остане детето й стара мома – искала и тя да има зет и внуци.

В книгата за св. Ефрем има специална молитва за задомяване и Гинка започнала да си я чете миналия октомври постоянно и се уповавала на светеца светкавица, както е известен св. Ефрем, заради бързите чудеса, които върши.

„В шумотевицата около Коледа моите деца ме запознаха с един младеж, пожелаха да обядваме заедно. След  две седмици дъщеря ми доведе същия красавец и разбрах какво става. Дойдоха да я поискат и да обявят, че ще сключат брак. Дадохме им благословия. Венчаха се на 16 февруари в стария храм „Св. Николай“ в Стара Загора. Вече имаме и бебенце. Св. Ефрем действа светкавично, за което му благодаря!“ - разказва жената.

Иконата на св. Ефрем ще бъде изложена за поклонение в град Камено на 26 септември от 9,00 часа сутринта до 18,00 часа, когато ще бъде отслужен и Молебен канон към светията.

От 19,00 часа пък ще бъде прожектиран филмът за св. Ефрем Нови „Светецът светавица” в Читалище „Просвета - 1921” при вход свободен . Автор на филма е журналистът Ангел Бончев.


В категории: Новини , Вяра , Светии и свещеници

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки