Урсула фон дер Лайен: ЕК скоро ще назначи първия по рода си координатор за борба с расизма


Урсула фон дер Лайен: ЕК скоро ще назначи първия по рода си координатор за борба с расизма
21 Септември 2020, Понеделник


Какво още каза тя в речта си за състоянието на Европейския съюз през 2020 г., на която в България почти не обърнахме внимание

Автор: Дина Харизанова

В България съществува един парадокс, на който все още не се обръща никакво внимание. Страната ни е част от Европейския съюз, но за това се сещаме, само когато става дума за европроекти, за европейски пари или за някаква помощ, която ни е нужна от Брюксел. Българите обаче изобщо не се интересуват какво по принцип става в това голямо европейско семейство, част от което сме и ние. 

Едва ли има и десетина нашенци, които са се заинтересували какво каза председателят на ЕК Фон дер Лайен в речта си за състоянието на Европейския съюз през 2020 г., изнесена на пленарното заседание на Европейския парламент на 16 септември.

Разбира се, основно внимание в нея бе отделено на коронавируса и как е настъпил моментът „да запретнем ръкави. не само да поправим щетите и да се възстановим, но и да съградим един по-добър начин на живот за утрешния свят".

Както изтъкна Урсула фон дер Лайен, „Пандемията и съпровождащата я несигурност още не са преминали. Възстановяването все още е на ранен етап. Ето защо първият ни приоритет е да си помогнем взаимно, за да преодолеем настоящата криза. Да окажем помощ на тези, които се нуждаят от нея".

Чудесно! Браво! Прекрасни са и другите приоритети на Евросъюза, като „завръщането на природата в живота ни", полагане на усилия за намаляване на вредните емисии; за стимулиранее енергията от възобновяеми източници, за подобряване на енергийната ефективност, за реформираме на енергийното данъчно облагане.

От устата на фрау Лайен чухме, и че съществува общ план за изграждане на цифрова Европа, Във връзка с което Еврокомисията скоро ще предложи сигурна европейска електронна самоличност. Ще има и инвестиция от 8 милиарда евро в суперкомпютри от следващо поколение.

И покрай всички тези благи работи, госпожата председател на ЕК обяви нов план за действие на ЕС за борба с... расизма. Той щял бил да обедини участници от всички нива „за по-ефективна борба с расизма в Европа, в това число чрез приемането на национални планове за действие срещу расизма". Даже предстои да бъде назначен първия по рода си координатор за борба с расизма на Комисията.

Ще рече човек, че на Стария континент на всяка крачка бият негрите. Нищо подобно - в Европа те биват гледани като писани яйца. И не само те, но всякакви други люде, които не са бледолики. 

Очевидно е, че Евросъюзът не може да се еманципира и продължава да гледа какво прави Големият брат зад Океана, като следва неотклонно зададената от него траектория. В плана за действие за борба с расизма в Европа например се призовава за: „справедлива полицейска намеса и защита". При все, че на европейска почва не е чуло за случай, подобен на този с афроамериканеца Джордж Флойд. Но нейсе! Явно това ще е хитът на новото десетилетие.

И не стигат воплите да се борим с някакъв илюзорен расизъм, ами място в речта на Фон дел Лайен намери и гейобщността, чиято абревиатура непрекъснато се увеличава с някоя и друга буквичка и вече се титулова ЛГБТИК (лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални, интерсекс и куикър). Та, за да се гарантира, че се подкрепя цялата общност, Европейската комисия скоро ще предложи стратегия за укрепване на правата на въпросните персони от ЛГБТИК. Не че някой им ги е отнел правата, но все пак друго си е да се укрепят!

Ами това е положението. Хубаво е да си знаем, какво ни чака. Щото и ние сме част от ЕС, нали не сте забравили?! И да не сте си помислили да посегнете на някой негър или, недай си, Боже - куикър. Че ще има да ни хокат от Брюксел до девето коляно!


В категории: Коментари , Свят

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
иванчо
23.11.2020 08:10:05
0
0
„да запретнем ръкави. не само да поправим щетите и да се възстановим, но и да съградим един по-добър начин на живот за утрешния свят".
„Пандемията и съпровождащата я несигурност още не са преминали. Възстановяването все още е на ранен етап. Ето защо първият ни приоритет е да си помогнем взаимно, за да преодолеем настоящата криза. Да окажем помощ на тези, които се нуждаят от нея".

Наистина ли виждате Урсула да е казала каквото и да било !?!?!?
Може да се издадат енциклопедии на безпосочните многословия на политиците. Едва ли ще стигнат само няколко тома .....
1
не ги мешайте нещата
23.10.2020 05:19:52
0
0
не ги мешайте нещата. Наште хора казват, предишните циганки от хубавата българия по-хубави от сегашните! Сегашните цигански работи правят престъпонсти и корупция.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки