Тръгна досъдебно производство за нарушения около строителното разрешение за Алепу


Тръгна досъдебно производство за нарушения около строителното разрешение за Алепу
Снимка: Дрон Бургас
27 Август 2020, Четвъртък


Длъжностно лице го е издало с цел да бъде набавена облага за други лица

Автор: Десант

Окръжна прокуратура – Бургас образува досъдебно производство във връзка с констатирани нарушения при издаването на строително разрешение за курортния комплекс в „Алепу", добил по-голяма известност като „укрепване на свлачище". 

Установено е, чеп рез септември 2018 г., неназовано от държавното обвинение длъжностно лице е нарушило служебните си задължения при издаване на Разрешително за строеж №100/10.09.2018 г. на името на „Алепу вилидж“ АД.

Посоченото разрешително е издадено за Курортен комплекс „Алепу вилидж“ (етапно строителство) – Първи етап „Укрепване на свлачище“, Втори етап „Курортен комплекс“, находящ се местността Алепу, землище на град Созопол, с цел да бъде набавена облага за други лица, като от тези действия могат да настъпят немаловажни вредни последици. Така посочените действия осъществяват състав на престъпление по чл.282, ал.1 от НК - посочват от прокуратурата.

Окръжна прокуратура – Бургас е разпоредила да бъдат изискани незабавно от Община Созопол заверени копия на издадените по този казус разрешения за строеж. Указано е да бъде изискана  и цялата документация, отразяваща резултатите от извършени проверки на място от РДНСК – Бургас, както и доклад от Началника на дирекцията.

Разпоредено е също така да бъдат разпитани всички лица, имащи отношение към предмета на досъдебното производство.

Постановено е в хода на разследването да бъдат извършени и други действия, сред които назначаването на тройна техническа експертиза, съдебно-оценъчна експертиза и екологична такава.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки