Кой плати тоновете храна, хвърлени по площадите


Кой плати тоновете храна, хвърлени по площадите
Снимка: БНР
26 Август 2020, Сряда


А толкова хора, които системата ги убива, можеше да се нахранят...

Автор: Дина Харизанова

След като редица знакови сгради в столицата тези дни бяха замеряни с яйца и домати, във вторник вечерта менюто на предвожданите от т.нар. отровно трио хронични протестъри се обогати със сурова риба. 

Десетки килограми с мъртви черноморски обитатели, доставени от Поморие, бяха изсипани пред сградата на Министерския съвет. Кои ли са тези незнайни рибари с такава щедра слука, никой не разбра! Пък и в момента в нашето море тези дни почти нищо не се хваща, освен малко циганка на юг от Царево. Ама нерде то, нерде Поморие?! Абе я ми виж окото - плуват ли корабчета...

Няма да коментираме елементарното послание, внушавано чрез този профански акт. Няма да се спираме и на простащината, на която смърди. 

Интересно ни е само от къде хайлазуващите вече повече от месец по площадите намират такива щедри „дарители" на морски продукти, кокоши размножителен материал и зарзават, които така щедро изпозват вместо аргументи?! 

И затова ли започнаха дарителска кампания за финансирането си - за да се зареждат с всевъзможни провизии, подходящи за „стрелба" по седалищата на институциите или за осмърдяване на столичния център?! 

Идва ред на картофите. Поне така гласи призивът за спрятания за 2 септември протест, на който площададжиите за последен път щели да бъдат „бели и добри": „Носете си домати, картофи и яйца"!

Може би още не сте забравили, че бизнесът с компири донесе несметни богатства на знаковата мутра на прехода Косьо Самоковеца. Ако търсим символика, то тя свързва този кореноплод с мутренските времена - сигурно това имат предвид от „Отровното трио". Знае ли човек какво е в главите им всъщност. И въобще има ли нещо в тях?! 

Хайде да не придиряме за акъл. Щото и сърце май нямат - зер толкова храна се похаби за зеленчуково-яйчно-рибната „революция", вместо да се раздаде на хора бедни, гладни и въобще такива, които системата ги убива. Ми на майките с болните деца да ги бяха дали - и те зор виждат с изхранването, така поне викат завалиите?! Не ли?


В категории: Новини , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки