Цинизмът на майките от „Системата ни убива"


Цинизмът на майките от „Системата ни убива"
Снимка: Булфото
11 Август 2020, Вторник


Децата им все повече приличат на жив щит, на извинителна бележка за тяхната безотговорност

Автор: Христо Стоянов

Гледам майките на децата в неравностойно положение и си спомням за трагедията с тринайсетте убити деца от с. Ястребино. Нали си спомняте, че партизаните се крият зад тях - въоръжени и стрелящи, разбира се. Изкарват децата като жив щит пред себе си. И, разбира се, биват избити. Чия е вината за тяхната смърт...

Мисля, че отговорът е ясен. Днес интервюират майките на деца в неравностойно положение извели децата си като ястребинчета на протеста. И които говорят за цинизма на управляващите, ако извадят водните оръдия срещу тях.

А те, че са извели децата на тази жега, под слънцето, сред зурните и вувузелите, свирките, крясъците не е садизъм. Едно такова дете не се шашка от тази гюрюлтия, от този шум, от тази неуправляема тълпа. Тези деца имат нужда от спокойствие.

Когато излязоха преди време, поставиха социални искания и те се изпълниха. Да, знам, че трябва да има дневни центрове, за да могат майките (родителите) да оставят децата си, докато работят, докато се развиват професионално.

Но сега са излезли с политически искания, при това жертвайки децата си. Ами ако се намесят службите за защита на детето.

Защото в момента тези деца са изложени на противоестествени за тях условия, експлоатират ги (защото това е експлоатация)... С една дума - цинизъм...

Гадно ми е. Още по-гадно е, че тези деца не случиха и на родители. Гадно е да се каже, но това са фактите... И тези жени се "борят" за доброто на децата си.

Децата им все повече приличат на жив щит, на извинителна бележка за тяхната безотговорност. Защото е безотговорно това.

Извинете, „безотговорност" не е точната дума. Точни думи са „цинизъм, садизъм, простащина"...

Източник: Фейсбук страницата на писателя Христо Стоянов


В категории: Новини , Коментари

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Огнян Соколов
11.08.2020 12:19:42
0
0
Е ГАТИ БОКЛУКА Е тоя христо стоянов!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки