Цанко Цанков тества силите си преди опита да подобри световен рекорд по плуване


Цанко Цанков тества силите си преди опита да подобри световен рекорд по плуване
07 Август 2020, Петък


Остават броени дни до 22 август, когато бургаският плувец Цанко Цанков ще опита да подобри световния рекорд за 12-часово плуване без прекъсване в 50-метров басейн – нещо, щоето не е правено досега в историята на българското плуване

Автор: Янко Крумов

Досегашният световен рекорд за 12-часово плуване без прекъсване в 50-метров басейн принадлежи на словенеца Мартин Стрел. Той е изминал за това време 41 200 метра през 1998 г. в Женева, Швейцария.Целта на българина Цанко Цанков е да подобри този рекорд. За да подготви тялото си за предстоящото тежко изпитание, в петък той плува в продължение на 6 часа. Това не е първото сериозно предизвикателство, което поема младият плувец.

"През миналата година реализирахме рекорда на Черно море – преплуване на най-големия залив - Бургаския, с обща дължина 46 800 метра. Това е най-дългото индивидуално преплуване, извършвано някога в историята на Черно море от всички граничещи с него държави, които са 6 на брой", казва Цанко.

Спортното му развитие е започнало в родния град Бургас. В момента тренира в София. 

Стартът на Цанко Цанков на 22 август ще започне в 07.30, а финалът ще е в 19.30 часа. Входът е свободен. Събитието се организира от плувен клуб „Победа Бургас“, с помощта на Българската федерация по плувни спортове, спонсори и солидната подкрепа на Община Бургас.
В категории: Спортен дух , Спортни новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки