Стоян Ганчев покорява любителите на фолклора „С Тракия в сърцето“


Стоян Ганчев покорява любителите на фолклора „С Тракия в сърцето“
06 Август 2020, Четвъртък


Албумът съдържа 19 песни, записвани през последните няколко години, от които 15 са авторски, а 4 са автентични

Автор: Десант

Тракийският народен певец Стоян Ганчев зарадва любителите на фолклорната музика, издавайки трети самостоятелен албум „С Тракия в сърцето“. Той съдържа 19 песни, записвани през последните няколко години, от които 15 са авторски, а 4 са автентични.

„Повечето песни, които правя, са мои авторски. Много малка част са автентични, предимно от моето село Недялско, Ямболско, както и песни от моята майка“, споделя Стоян Ганчев и допълва, че целта на албума е да съхрани и популяризира магията на българската фолклорна музика.

Стоян Ганчев е роден в Бургас, в семейството на народна певица и танцьор. Майка му е бивша солистка на старозагорския фолклорен ансамбъл „Загоре” и именно от нея той наследява любовта си към фолклорната музика и в частност към тракийската народна песен.

Завършва средното си образование в бургаското СОУ „Добри Чинтулов” - специалност „Народно пеене”, а след това Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив с три специалности - ръководител на народни хорове и ансамбли, диригент и музикална педагогика.

В момента Стоян Ганчев е преподавател по народно пеене и музика в СУ „Добри Чинтулов”. 


В категории: Добри Вести , Фолклор

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки