Коронавирусът пропълзя сред варненските „моряци" от „Черно море"


Коронавирусът пропълзя сред варненските „моряци" от „Черно море"
06 Юли 2020, Понеделник


На футболния отбор предстои на 7 юли мач с тима на „Арда"

Автор: Десант

16 души от екипа на варненския футболен клуб „Черно море” са заразени с COVID-19. Това стана ясно от здравния министър Кирил Ананиев на извънреден брифинг на Националния оперативен щаб и Здравното министерство след среща с министър-председателя Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев.

Още трима души са заразени с коронавирус в Царско село

„Вчера към обяд бяха 7 души - петима футболисти, треньорът и масажистът. По-късно получихме информация за още 8 души”, каза Ананиев.

Той е категоричен, че ако проблемът се задълбочи, вероятно ще се предприемат мерки за игра на мачовете без публика.

В официалното писмо на „моряците" до техните фенове се казва:

„След като от медиите научихме, че футболистът на „Царско село“ Кавдански е играл с положителна проба за коронавиру в срещата с „Черно море“, на 5 юли, бяха направени два PSR-теста на представителния отбор на клуба.

За съжаление, резултатите установиха 16 положителни проби. Всички футболисти с положителен тест са карантинирани, като сме взели необходимите предпазни мерки. Уведомили сме медицинската комисия и отдел спортно-технически на БФС, като очакваме техните указания.

Съгласно предписанията на медицинската комисия, в деня преди мача с „Арда“ насрочен за 7 юли, отново ще бъдат тествани футболистите, включително тези от юношеските формации на клуба, които ще попълнят групата за този толкова отговорен двубой".


В категории: Новини , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки