РИОСВ - Бургас спря строеж на винарна и хотел в защитената територия "Иракли"


РИОСВ - Бургас спря строеж на винарна и хотел в защитената територия "Иракли"
01 Юли 2020, Сряда


Обектите влизат в границите на две защитени зони от европейска значимост - "Емине" и "Емине-Иракли"

Автор: Десант

Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите /РИОСВ/ в Бургас спря започнала процедура по Оценка въздействието върху околната среда /ОВОС/ за строеж в защитената територия "Иракли". Става въпрос за изграждане на обект за винопроизводство с база за нощувки. Това съобщиха от пресслужбата на РИОСВ.

Прекратяването на процедурата е във връзка с три последователни отрицателни оценки от страна на инспекцията на внесените от възложителя доклади по ОВОС и доклади по Оценка за съвместимост.

От РИОСВ уточниха, че инвеститорът има намерение да строи в местността "Кладери", която е част от територията "Иракли". Тя влиза в границите на две защитени зони от европейска значимост - "Емине" и "Емине-Иракли".

Районът е със запазена природна среда и с висока консервационна стойност. Предвид това всички проекти се подлагат на най-тежките процедури по околна среда, предвидени по закон с цел въвличане на обществеността в процеса на разглеждане на инвестиционните инициативи, обясни директорът на РИОСВ-Бургас Тонка Атанасова.


В категории: Новини , Природа

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки