Без конкурс „Бургас и морето“ това лято, нямало достатъчно желаещи за участие


Без конкурс „Бургас и морето“ това лято, нямало достатъчно желаещи за участие
22 Юни 2020, Понеделник


Припомняме, че миналогодишният конкурс пък бе белязан от жесток скандал, провокиран от един от изпълнителите, който имаше амбиции да спечели първото място, но оценките на журито попариха мечтите му

Автор: Силвия Горанова

Община Бургас изказва искрена благодарност на всички автори на песни, които заявиха своето желание и готовност да участват в конкурса "Бургас и морето" тази година. До края на обявения срок за подаване на документи - 15 юни, постъпиха 32 предложения. За съжаление, броят им е твърде малък и това ограничи работата на подборната комисия, която има отговорността да избере 14 песни (12 финалисти и две резерви). 

Всички постъпили заявления от автори, които решат да не популяризират новите си песни тази година и декларират своето желание, автоматично ще бъдат прехвърлени за подбор за участие в изданието през 2021 г., се казва в съобщение до медиите от Община Бургас.

"Бургас и морето" не е просто съревнование за песен, а форум, посветен на красивата българска музика. През всичките години на своето съществуване конкурсът доказа своето място в културния живот на национално ниво. Той си спечели вярна публика и направи свои приятели всички талантливи български автори и изпълнители. На всички тях Община Бургас благодари за подкрепата и разбирането. Ще се видим догодина и дано тогава единствените извънредности бъдат необичайно повишеното настроение и споделеното удоволствие!“ - уточняват от пресцентъра на общината.

Дали причината за слабия интерес към конкурса е свързана с разпростанието на коронавируса или самият форум се е изчерпал от съдържание, предстои действително да видим през следващото лято.

Една от критиките на по-младата публика в Бургас е архаичното звучене на песните, които напомнят на соцестрадата от 80-те години на миналия век.

Припомняме, че миналогодишният конкурс пък бе белязан от жесток скандал, провокиран от един от изпълнителите, който имаше амбиции да спечели първото място, но оценките на журито попариха мечтите му.


В категории: Новини , Културен Десант

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки