В 40 града в САЩ е наложен полицейски час заради размириците


В 40 града в САЩ е наложен полицейски час заради размириците
01 Юни 2020, Понеделник


По време на протестите в петък вечерта президентът Тръмп е бил отведен от Сикрет Сървис в бункер под Белия дом, съобщава Би Би Си

Автор: Десант

Шестата нощ след избухването на безредиците заради смъртта на чернокожия арестант Джордж Флойд донесе нови актове на насилие в редица американски градове.

В почти 40 града бе наложен полицейски час в опит да се овладее ситуацията. Това, от своя страна, предизвика демонстранти да отговорят с агресия. До сблъсъци с полицията се стигна в Ню Йорк, Чикаго, Филаделфия и Лос Анжелис. Силите на реда използваха сълзотворен газ и лютив спрей, за да разпръснат демонстрантите.

Бяха подпалени полицейски автомобили и магазини в няколко града.

Националната гвардия е разположила 5000 войници в 15 щата и в столицата Вашингтон, където протестиращи се събраха близо до Белия дом, палейки огньове и хвърляйки камъни срещу полицията.

Стана ясно, че по време на протестите в петък вечерта президентът Тръмп е бил отведен от Сикрет Сървис в бункер под Белия дом, съобщава Би Би Си.

Протестите избухнаха след като при арест в Минеаполис, Минесота, почина 46-годишният Джордж Флойд. Кадри показват, че по време на ареста полицай е опрял коляно във врата му, а арестантът казва, че не може да диша. Флойд издъхва малко след това. По време на ареста той не е бил въоръжен и е бил с белезници. Полицията го задържа заради сигнал, че е купил цигари с фалшива банкнота.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки