Българско семейство от инженери създаде онлайн версия на „Не се сърди, човече”


Българско семейство от инженери създаде онлайн версия на „Не се сърди, човече”
22 Май 2020, Петък


Ани и Илия Атанасови живеят от 13 години в Дубай. Създадената от тях игра се използва за обучение

Автор: Десант

Българското семейство Ани и Илия Атанасови, което живее и работи в Дубай, създаде безплатна учебна онлайн версия на играта „Не се сърди, човече”. Тя успешно се използва за дистанционно обучение по български език за четвъртокласници, като идеята на двамата й създатели се ражда по време на карантината и домашното обучение на тяхната дъщеря.

Играта може да се адаптира и за по-големи ученици, а нейното голямо предимство е, че забавлявайки се, децата играят и учат едновременно.

Състезавайки се онлайн помежду си на „Не се сърди, човече”, те се стимулират сами да постигат по-добри резултати, тъй като ходовете в играта са обвързани с отговори на определени въпроси от учебния материал. Освен това, учителите също имат достъп до системата и могат да следят резултатите на екипа и на всеки участник индивидуално.

Ани и Илия, които бяха представени в предаването „Преди обед” по bTV, са инженери по оптични и мобилни комуникации и от 13 години живеят в Дубай. Те имат компания за компютърна анимация. Работят както по проекти, които предизвикват голям интерес в ОАЕ, така и с редица други страни по света, включително и с България. 


В категории: Новини , Нашенци зад граница , И ний сме дали нещо ...

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки