Подготвят за отваряне басейните и тенискортовете в Бургас


Подготвят за отваряне басейните и тенискортовете в Бургас
Снимки: Авторът
05 Май 2020, Вторник




Автор: Диана Славчева

В Бургас като морски град плуването е една от най-популярните спорни дисциплини, която има много последователи. Добрата новина за всички тях е, че вече ще могат да поплуват в общинските басейни, които ще отворят врати в четвъртък.

Тренировките ще се извършват на сесии от по един час, като в следващия половин час до влизането на следващата група плувци ще се прави дезинфекция на съоръжението. В момента се изготвят графици за ползването на един от най-добрите басейни в страната - този в Парк „Арена ОЗК“. Там освен че стандартно се хлорира, водата допълнително се и озонира, което гарантира тотално унищожаване на всякакви патогени.

 

Очакванията са трениращите в клубовете, които са основно деца, поне в началото да са по-малко.

За сметка на това, управителят на ОП „Спортни имоти“ Живко Иванов смята, че доста повече ще са гражданите, които ще изкат да ползват плувната база. По думите му, на много бургазлии им липсват активните спортни занимания, от които се лишиха заради извънредното положение и те сега ще се възползват от възможността да се раздвижат в басейните. 

Освен тях, отворени ще бъдат и тенискортовете. По данни на Живко Иванов, активно трениращите тенисисти в Бургас са около 500. Тенискортовете са 40 на брой и по принцип са недостатъчни за всички любители на тениса. 



За свободно ползване от всички желаещи тези дни ще бъде отворена и лекоатлетическата писта в спортен комплекс „Славейков“.


В категории: Новини , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки