Поредната антибългарска измишльотина


Поредната антибългарска измишльотина
15 Април 2020, Сряда


Наш „османист" твърди, че Априлското въстание не било българско дело, а... „брилянтна операция на Азиатския департамент на Русия"

Автор: Борис Цветанов

В брой 15 от 15 април т.г. на вестник „Трета възраст" се появи кратка бележка от скандално известния с невероятните си щури измишльотини Николай Панайотов, представящ се за ориенталист. Написаното от него е пряко насочен удар под пояса срещу проф. Пламен Павлов, предложил датата 20 април - избухването на Априлското въстание, да се обяви за национален празник.

Въпросният Панайотов обявява, че вече повече от 140 години Априлското въстание е разглеждано едностранно. И най-главното - то не било българско дело, а „брилянтна операция на Азиатския департамент на Русия".

Преди да продължим, нека обаче хвърлим едно око на това кой е въпросният Н.П. (Николай Панайотов). От четвърт век той е обект на насмешки от историческата общност в България. Ето само някои от "бележитите му открития":

Първата световна война била водена на територията на България през 3763 година преди Христа, когато дошли от незнам къде си нахални траки и пропъдили с бой местното население от евреи, чиято прародина била сегашната територия на България и те били създали първата цивилизация. Евреите били прогонени през Босфора към Мала Азия, където се установили 3760 година преди Христа и тогава започнало еврейското летоброене.

Изобщо Библията не била това, което знаем. Това било грешки и лъжи. Оригиналният текст на Библията е на наша територия. Трябва само да се открие. А самия Рай бил отвъд Стара планина (?!).
  
Според Н.П. Левски бил съден за въстание, което било наченато.
 
Н.П. бил и единствен в света, разчел най-древната - халколистката писменост - пиктограми и идиограми, и това било дело на наши далечни прадеди...

Стига до тук. Интернет е пълен с разобличения и поставяне на място Н.П.


    
Той претендира за познавач на предисторията на Априлското въстание, и че то е руска работа, с която нашите революционери не били в повечето случаи наясно. Но имало и такива, които били. Георги Бенковски дори "закупил от турската държава 130 коня и оръжие, като платил с руски рубли"...
   
Според Н.П. руските архиви по тоя въпрос били все още засекретени, което си е чиста нелепост. Дори обществен е достъпът до историята на руското разузнаване от началото му, поставено в Киевска рус от княгиня Олга (от български произход), та до наши дни. За работата на руското разузнаване на Балканите и в частност българските земи има десетки книги, много от които са достъпни по Интернет.
   
Че Русия е имала отношение към дейността на нашите хъшове, няма съмнение, но всичко става ясно от една само фраза на граф Игнатиев към Стефан Стамболов през 1975 г. в Истанбул: "Русия ще се намеси, но за това самите вие, българите, трябва да дадете знак".
  
Накрая не мога да не отбележа, че според Н.П. турски историци през 1992 г. обработвали "делото Левски" от техните архиви... и тогава можели да му предоставят документи.

Е това вече е за рекорд на Гинес.


В категории: Новини , Коментари

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Maria
30.04.2020 19:41:15
0
0
Бъб

При всички времена е доказано, че революциите и бунтовете не са дело на "народа", а на обикновено скрити сили, които го "вдъхновяват" .Това не значи че Левски и др. не са се борили и планирали бъдещето.





ЖъЖ
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки