В бургаските храмове ще се влиза само с маска и ръкавици


В бургаските храмове ще се влиза само с маска и ръкавици
Снимката е илюстративна
08 Април 2020, Сряда


Свещениците ще са със защитни шлемове, а върбовите клонки - поръсени с дезинфектанти

Автор: Десант

Преди дни сливенският митрополит Йоаникий призова енориашите през великденските празници да останат по домовете си и да отправят своите молитви оттам. Във вторник Община Бургас се договори с Архиерейското наместничество в морския град църковните ритуали на Велики четвъртък и Разпети петък в Бургас, както и вечерната служба на Възкресение Христово, която ще се проведе в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“, да бъдат излъчени онлайн.

След среща с бургаския кмет в сряда, свещениците от всички бургаски храмове призоваха миряните по време на предстоящите големи християнски празници да не се носят цветя в храмовете, както и да не се продават цветя пред църквите.

Освен това, ще е задължително в храмовете да се влиза само със защитна маска и ръкавици! За свещениците общинският щаб е осигурил защитни шлемове.

Иконите не трябва да се целуват, а миряните следва само да се покланят пред тях. Задължително е да се спазва отстояние отстояние пред и в самите църкви и да не се допуска струпване около свещниците.

Върбовите клонки ще се дезинфекцират преди раздаването им. Повечето свещеници са организирали даването на клонки и свещи да става пред самите храмове, където има такава възможност.


В категории: Новини , Църковни празници

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки