Нагли вандали косят зелената пшеница в Козлодуйско


Нагли вандали косят зелената пшеница в Козлодуйско
Снимка: kozloduy-bg.info
07 Април 2020, Вторник


Зърнопроизводителите са вдигнали ръце

Автор: Десант

Двама земеделски производители от Козлодуй се оплакаха, че неизвестни лица им косят неузрялата още пшеница. 83-годишният дядо Георги Горчев, който е един от първите земеделци в града, твърди, че не само на един от блоковете личи как покаралите посеви са окосени. От подобна вандалщина се жалва и друг виден земеделски производител от Козлодуй, съобщава kozloduy-bg.info. 

„Цялата държава говори в момента, че зърнопроизводителите трябва да се пазят. Как според вас това се случва това тук, в този в момент? То хлябът не е само за нас, а за всички. Това е зърното за всички ни в Козлодуй. Още от началото на март видяхме  първото косене. Не можем да кажем точно кои са тези злосторници, които съсипват хляба на всички ни, защото не сме ги хванали на място. Но подозираме. Това е разсипия, така се обричат на глад на всички”, коментира гневно земеделецът Людмил Добрев.

„Едно време имаше само един квартален полицай в града и такива неща нямаше. Сега има сто полицаи, други институции и няма сила на земята, която да спре тези набези. Направо не мога да повярвам какво се случва. Разум трябва да проявят тези, които ще оставят без хляб всички ни в тези тежки времена. А колко много труд сме вложили, това е друг въпрос. Разсипия. Освен, че ни косят зеленото жито, тук се извършва и поголовна незаконна сеч на дървета. Около канала няма вече дървета. Да не говорим, че клоните им са хвърлени вътре в него и са го задръстили. Това са хора без разум, без морал. Няма нещо забранено за тези мародери. Те са над Закона“, допълва дядо Гошо пред kozloduy-bg.info.

Двамата се оплакаха, че не могат да се справят с проблема, защото не става дума само за охрана, тъй като тези, които правели набезите следели кога има хора на полето и кога не, и знаят как да действат. Нивите, в които е косено зелено жито се намират на 500 метра от Околовръстното шосе на Козлодуй.

Притесненията на земеделските производители са, че съвсем скоро от блока няма да остане нищо, тъй като съседният блок също вече е окосен от мародерите и продукцията ще бъде съсипана. Затова те апелират към полицията да вземат нужните мерки и да спрат наглите крадци.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки