Борисов благодари на Ердоган за пуснатите тирове на ГКПП "Капитан Андреево"


Борисов благодари на Ердоган за пуснатите тирове на ГКПП "Капитан Андреево"
30 Март 2020, Понеделник


По време на инспекцията на премиера Борисов стана ясно, че буферният паркинг за тирове на бившето военно летище „Узунджово“ функционира добре

Автор: Десант

„Тази артерия на Европейския съюз трябва да работи. Това е най-големият гранично контролно-пропускателен пункт в Европа. Да благодарим на президента Ердоган, на посланика на Турция у нас Айлин Секизкьок, на теб - за това, че успяхме да пуснем тировете да вървят“.

С тези думи министър-председателят Бойко Борисов се обърна към валията на Одрин Екрем Джаналп по време на инспекция на Гранично контролно-пропускателния пункт „Капитан Андреево“, където вече няма опашки от тежкотоварни автомобили и движението е нормализирано.

„Отношения между България и Турция са скъпи и приятелски. Приятелството между Вас и г-н Ердоган, нашият президент, рефлектира върху всички наши връзки“, заяви валията на Одрин Екрем Джаналп пред премиера Борисов.

Джаналп също отчете важността на „Капитан Андреево“ и го определи като втория най-голям граничен пункт в света. „Благодарение на връзките помежду ни ние много добре се справяме с този пункт, а затова, че работим на 24-часова смяна, приключихме с опашките от тировете“, подчерта валията на Одрин.

По време на инспекцията на премиера Борисов стана ясно, че буферният паркинг за тирове на бившето военно летище „Узунджово“ функционира добре. Министър-председателят Борисов отбеляза, че държавата активно работи, за да може камионите на „Капитан Андреево“ да минават бързо, шофьорите да не чакат и да свършат работата си. Представители на превозвачите благодариха на премиера, че за пореден път след намесата му, проблемите са разрешени.

В отговор на въпроси на медии за ограничителните мерки във връзка с коронавируса, премиерът Борисов изтъкна, че хората вече са много дисциплинирани. Проблемът идва в събота и неделя, когато е хубаво времето. „Дано не се налага да затягаме мерките. Това не е игра с управляващите, с властта или с полицията на улицата, за да кажеш - „аз успях да ги надхитря, минах без декларация“, каза министър-председателят Бойко Борисов. Той добави, че правителството усилено работи, за да може хората да изкарват пари и заплати, да получават възнаграждение за това, което произведат. „Всички връзки, които имам, съм ги впрегнал в тази посока“, категоричен бе премиерът Борисов.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки