Марияна Николова благодари за оказаната от Унгария помощ при преминаването на българските автомобили


Марияна Николова благодари за оказаната от Унгария помощ при преминаването на българските автомобили
26 Март 2020, Четвъртък


През 2020 г. се навършват 100-години от установяването на дипломатически отношения с Унгария

Автор: Десант

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова се срещна с министъра на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто.

Основна тема на срещата бяха мерките за справяне с пандемията COVID-19 и икономическите последици от нея. „Изправени сме пред глобална криза, предизвикана от коронавируса и трябва да обединим усилията си както в ЕС, така и извън него, за да отговорим на нея“, заяви Николова.

Вицепремиерът изрази благодарност за оказаната от Унгария помощ при осигуряването на „зелен” транзитен коридор за българските транспортни средства и безпроблемното преминаване на български граждани през унгарските гранични пунктове на път за България.

Марияна Николова и министър Петер Сиярто обсъдиха и възможностите за подпомагане развитието на икономическите отношениия след преминаването на пандемията. Те се договориха за провеждане на българо-унгарски икономически форум в Будапеща с цел засилване на търговския обмен и като възможност за представяне на българските компании. Вицепремиерът отбеляза, че Унгария е важен икономически партньор на България и е сред водещите чуждестранни инвеститори у нас.

През 2020 г. се навършват 100-години от установяването на дипломатически отношения с Унгария.


В категории: Политика , Международна политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки