Край бургаския плаж в дните на пандемия


Край бургаския плаж в дните на пандемия
Снимки: Стойчо Иванов
20 Март 2020, Петък


Топлото време изкара десетки бургазлии на крайбрежната алея

Автор: Дина Харизанова

Слънчевото и топло време край морето изкара много от жителите на Бургас от домовете им. Въпреки извънредното положение, бургаският плаж и крайбрежните алеи се изпълниха с малки и големи, велосипедисти и разхождащи на чист въздух домашните си любимци.

Пренебрегвайки призивите на Националния оперативен щаб да се спазва дистанция от поне два метра между хората на обществени пространства, покрай морския бряг в четвъртък се наблюдаваше истинско стълпотворение.В същия този слънчев ден от областния и от общинския щаб за борба с коронавируса обявиха, че ще затегнат още мерките, след обявяването на първия случай в Бургаска област на заразена жена с Ковид-19.

Прави впечатление, че масово разхождащите се покрай бургаския плаж не носят предпазни средства. Тези, които са сложили маски, са единици.

Тепърва времето ще става все по-топло, все по-слънчево и все по-мамещо ни навън. Там обаче ни чака тежка епидемиологична обстановка. И разходките на открито край морския бряг едва ли са най-разумното нещо, което можем да направим в тази извънредна за страната ни ситуация.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки