Външно с важна информация за българите, които имат пътуване за и от Южна Америка


Външно с важна информация за българите, които имат пътуване за и от Южна Америка
17 Март 2020, Вторник


Единствените възможни маршрути за завръщане в България от Мексико са въздушни

Автор: Десант

Мексико – Граждани, пристигащи от страни с висок риск от заразяване, биват подлагани на проверка за наличие на симптоми на COVID-19 при влизане в Мексико. Не са въведени мерки по отношение на влизане и излизане на транспортни средства (включително такива при транзитно преминаване).

Единствените възможни маршрути за завръщане в България са въздушни. Най-голямата мексиканска авиокомпания „Аеромехико“ отменя полети Мексико сити – Париж и Мадрид – Мексико сити, считано от 17 март.

Тъй като няма директни полети между Мексико и България, гражданите следва да избягват пътуване през страни с висок риск като Германия, Италия, Испания, Франция, Великобритания. Възможен обходен маршрут има през Турция.

Гватемала  - Затворени са сухопътните, морските и въздушните граници на Гватемала за 14 дни за всички чуждестранни и местни граждани.

Белиз – Наложена е забрана за влизане в страната на чуждестранни граждани, пътували през последните 30 дни в Китай, Хонг Конг, Иран, Япония, Република Корея или Европа (без да са посочени конкретни държави). Гражданите на Белиз или тези с постоянно пребиваване в страната, които са пътували в горепосочените държави, ще бъдат поставяни под карантина. Единствените възможни маршрути за завръщане в България са въздушни. Белиз няма директни полети до Европа. Обходните маршрути са през Мексико и САЩ.

Хондурас – На 16 март правителството обяви затваряне на сухопътните, морските и въздушните граници на Хондурас за 7 дни за всички граждани. Единствените възможни маршрути за завръщане в България са въздушни. Хондурас няма директни полети до Европа. Възможен обходен маршрут е през САЩ.

Коста Рика - Към момента не са въведени официално ограничителни мерки за влизане и излизане от страната. Има засилен контрол на граничните пунктове.

Панама - Въведена е забрана за влизане и излизане от страната на всички чуждестранни граждани без разрешително за постоянно пребиваване.

Куба - няма ограничения за влизане/излизане от страната.

Ямайка – въведена е забрана за влизане на граждани, идващи от Китай, Сингапур, Южна Корея, Иран, Италия, Испания, Франция, Германия и Обединеното Кралство.

Доминиканска Република - Считано от 6.00 часа местно време на 16.03.2020г. за един месец се преустановяват полетите от и за европейските страни, Китай, Република Корея и Иран и съответно полетите от Доминиканската република до тези страни.

Незабавно се преустановява допускането на круизни кораби на всички пристанища в Доминиканската република. Въвежда се карантина за всички пътници, пребивавали през последните две седмици в европейските страни, Китай, Република Корея и Иран.

Кайманови острови – наложена е забрана за влизане от Китай.

Бахамски острови - считано от 15.03.2020 г. е наложена забрана за влизане от Китай, Южна Корея, Иран, всички  европейски страни, Обединеното Кралство и Ирландия. Въведена е забрана за акостиране на круизни кораби.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки