Художници събират с изложба пари за възстановяването на поморийския манастир


Художници събират с изложба пари за възстановяването на поморийския манастир
12 Март 2020, Четвъртък


170-годишната сграда сде нуждае от основен ремонт и цялостно обновление

Автор: Десант

Близо 30 картини подредиха художници от Поморие в благотворителна изложба в подкрепа на поморийския манастир „Свети Георги”. Целта е да се наберат средства за реконструкцията на църквата на духовната институция, обяснява пред БНР-Бургас художничката Нели Тодорова.

В благотворителната експозиция свои творби представят майсторите на четката Йордан Маринов, Георги Сотиров, Георги Димитров, Трендафил Стефанов, Добромир Овчаров, Георги Карталов, Нели Тодорова, Дарина Гильова, Анелия Григорова, Милена Златарова, Йоанна Тодорова и Йоана Кусева.

Платната са от 50 до 300 лева. Много от тях изобразяват поморийската света обител и аязмото в нея, но се срещат и сюжети на морска тематика, както и цветя.

Ремонтът на манастира започна през 2019 г. с пари по европроект, но тежкото конструктивно състояние на 170-годишната сграда принуди управата й да предприеме нейния основен ремонт и цялостно обновление. За това обаче са нужни допълнителни средства. 

Изложбата може да бъде посетена до края на март в галерия „Поморие“. Всички събрани средства ще бъдат дарени за възстановяването на манастира.


В категории: Добри Вести , Църкви и манастири

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки