Оперираха в Пловдив две бебета, родени без вътрешни отвори на носните кухини


Оперираха в Пловдив две бебета, родени без вътрешни отвори на носните кухини
21 Февруари 2020, Петък


Преди и след операциите за децата се грижи екип от Клиниката по детска хирургия на УМБАЛ „Свети Георги“

Автор: Десант

Високоспециализирани миниинвазивни операции на две бебета с хоанална атрезия, извърши водещият ринолог и изпълнителен директор на УМБАЛ „Свети Георги“ проф. д-р Карен Джамбазов.
 
Децата, които са на възраст 21 дни и 2 месеца, са имали възможно най-тежката форма на вродената малформация – двустранна комбинирана атрезия на хоаните, като от едната страна е била мембранозна, а от другата – костна. Двустранната хоанална атрезия е животозастрашаващо състояние, поради цялостна обструкция на дихателните пътища.
 
Хоаналната атрезия е анормално развитие на изграждащите вътрешни отвори на носните кухини костни структури или меки тъкани. Тъй като бебетата дишат основно през носа, храненето е невъзможно, като не рядко се аспирират храна и слюнка, в резултат на което може да се развие аспирационна пневмония, а тя от своя страна може да доведе и до смърт.
 
Оперативното създаване на вътрешни носни отвори представлява миниинвазивен ендоскопски метод, допълнително развит от проф. Джамбазов, който избягва поставянето на стентове в новосъздадените носни канали в дните на възстановяване след операцията.
 
Преди и след операциите за децата се грижи екип от Клиниката по детска хирургия на УМБАЛ „Свети Георги“. В много случаи при подобни интервенции си сътрудничат представители на различни медицински специалности, като много важна е образната компютъртомографска диагностика, обясни проф. Джамбазов.
 
Операциите бяха извършени във Високотехнологичния център на трансфер на знания на УМБАЛ „Свети Георги“, изграден на базата на създадения уникален за страната Интегрален център за хирургично лечение на заболявания в областта на главата и шията.

Центърът разполага с иновативна апаратура, включваща ендоскопи с висока резолюция и два основни компонента – О-рамо и хирургична навигация, които позволяват въвеждането на нови методи за лечение и диагностика, каквито не е възможно да се прилагат с обикновени флуороскопски апарати.


В категории: Новини , Медицина

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Jean
29.04.2020 23:39:19
0
0
БЫСТРЫЙ И ЛЕГКИЙ ПРОЦЕСС КРЕДИТА, КОТОРЫЙ ПОЗВОЛЯЕТ ВАМ ДОЛГ БЕСПЛАТНО СЕГОДНЯ
Являетесь ли вы отдельным французом, швейцарцем, канадцем, бельгийцем, португальцем, итальянцем ... в любой точке мира

- Вы ищете кредит денег для реализации вашего проекта
- Вы были отклонены вашими банками
- Вам нужен кредит, чтобы погасить свои долги, оплатить счета или создать проект

Ваша финансовая травма уже закончилась,

Я Жан Клод Акционер и Финансовый оператор.
Моя кредитная емкость составляет от 5000 € до 5 000 000 € с разумной ставкой 3%, очень простые и без проблемные условия.
Я также делаю инвестиции между людьми всех видов.
В партнерстве с банковскими партнерами по всему Европейскому Союзу наши кредитные предложения предоставляются Банком для обеспечения безопасности транзакции для всех.
Если вы заинтересованы, свяжитесь со мной через мой личный адрес или через мой сайт:

Электронная почта: delclaudejean008@gmail.com
Примечание: кредит берет на себя и должен быть возмещен. Проверьте платежеспособность перед совершением.
Не серьезно, воздержался.
СПАСИБО ВАМ
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки