Мерлото стана хит на Фестивала на домашното вино в Камено


Мерлото стана хит на Фестивала на домашното вино в Камено
Снимки: Авторът
14 Февруари 2020, Петък


Това е сортът, който е най-характерен за региона

Автор: Диана Славчева

За трета поредна година в Деня на лозаря по стар стил в Камено се проведе Фестивал на домашното вино. Производители от региона почерпиха с  божествения еликсир, а най-добрите от тях бяха отличени с награди.На дегустация бяха подложени напитки, сътворени от богата палитра от винени сортове, гарнирани с вкусни мезета. Професионалният сомелиер Ирина Генова, която трябваше да оценява вината на каменци, бе доста затруднена в избора си. Респектирана, тя сподели, че тяхната продукция е много професионално направена, макар и в домашни условия. 

Дегустацията бе извършена по професионална карта, проследявайки цвета, мириса, вкуса, послевкуса и трайността на божествените напитки.„Сортът, който е характерен за района на Камено е мерлото. И по случайност или не, на първо, второ и трето място се класираха вина именно от този сорт" - изтъкна Ирина Генова. 

И за финал, както подобава на един такъв празник, наскоро обновеният площад в Камено се огласи от народни песни, а месните жители и гости на фестивала се хванаха на кръшното хоро.
В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки