Гадаене по птиците разкрива какъв ще е бъдещият ни партньор


Гадаене по птиците разкрива какъв ще е бъдещият ни партньор
13 Февруари 2020, Четвъртък


Да хвърлим един по-хумористичен поглед към Деня на влюбените

Автор: Диана Славчева

Желанието на човека да надникне в бъдещето е заемало важна роля в политическия и обществен живот на хората в миналото. Дори и днес се изкушаваме да се вслушаме в различни предсказания. В навечерието на Деня на влюбените ще разкрием как по птиците можем да отгатнем какъв ще е брачният ни партньор. Поверието е, че по това коя птица първа ще зърнем на 14 февруари, ще разберем какъв ще е човекът, с който ще свържем живота си.

И понеже тайната разкрива главният уредник на Природонаучния музей в Бургас д-р Светла Далакчиева, най-напред ще се спрем на това какво ще стане, ако първо погледът на лудите-млади се спре на емблематичния за морския град гларус. Тази птица и символ на една добра партия. Вашият любим или любима ще е човек с пари, който често ще пътува, включително и до екзотични дестинации. 

Гълъбът е птица, която се среща почти във всички градове. И ако първо видите него в Деня на влюбените, това означава, че ще имате щастлив, дълготраен и изпълнен с много любов брак.

През лятото скорците са тези пакостливци, които нападат овощните градини и лозята. През есента и зимата те се скупчват на големи шумни ята и вдигат страшна врява в градските паркове и градини. В случай, че първо видим такава птица в Деня на свети Валентин, то нашият брачен партньор ще работи в голяма компания, където гласът му ще се чува и той ще заема важен пост в служебната йерархия.

Червеногръдката сме свикнали да виждаме по коледните картички, особено в англоговорящите страни. Тя е птица, която на гърдите си има оранжево-червеникаво петно във формата на обърнато сърце, така че нейната символика много се връзва с празника на влюбените. Видим ли първо нея, то нашият избраник или избраница ще си вади прехраната от водата - т.е. ще бъде моряк, морски офицер или рибар" - уточнява д-р Далакчиева.

Ако чак привечер се сетим да гадаем с кого ще свържем живота си, то ни остава да заложим на птиците с нощна активност. Тогава привечер, с падането на нощта можем да зърнем някоя птица от рода на совите (в Бургас най-често от този вид се срещат кукумявки). Което значи, че нашата половинка ще е мъдър човек, ще е учен, отдаден на образованието или на науката...

Дори и много да не вярваме на тези гадания, нека все пак вдигнем поглед към птиците. Пък може наистина те да ни подскажат нещо интересно за близките до сърцето ни хора...


В категории: Добри Вести , Обичаи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки