Ремонт на натоварена улица блокира трафика в Бургас


Ремонт на натоварена улица блокира трафика в Бургас
13 Февруари 2020, Четвъртък


Ако може, не минавайте по ул. „Транспортна"

Автор: Десант

Ремонт на натоварена пътна артерия в Бургас отново блокира трафика в морския град. Огромни задръствания се образуваха още в първия ден от началото на строителните дейности по улица „Транспортна“. Движението в посока на жилищен комплекс „Изгрев“ и бургаските гробища е силно затруднено.

От 13 февруари до 24 март се въвежда временна организация на движението в участъка между улиците „Стефан Стамболов" и „Петко Задгорски". Причината е започналата подмяна на старата и амортизирана ВиК инфраструктура, минаваща под шосето. Затворени през посочения период са лентите от страната на комплекс „Изгрев", като  движението се осъществява двупосочно в другото пътно платно.



От Община Бургас в аванс информираха, че трафикът със сигурност ще бъде затруднен, което наистина се случи още в първия ден на ремонта, видя наш екип. От пътната полиция обаче не предприемат нищо, за да облекчат движението в ремонтирания участък.

То допълнително се затруднява от работещата светофарна уредба, която възпрепятства бързото изтегляне на образуващата се непрекъснато колона от автомобили, камиони и автобуси на градския транспорт. Изнервени шофьори коментират, че поставянето на регулировчик на кръстовището със светофар със сигурност би облекчило трафика, но на КАТ едно такова елегантно решение на проблема очевидно не им хрумва.

Иначе ремонтът на въпросната улица е наложителен. След подмяната на тръбите, ще бъде положено и изцяло ново покритие на пътното платно, с изграждане на нови тротоари и бордюри.


Пътното платно по ул. „Транспортна" в момента


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки