Единадесетокласник запретна ръкави да почисти София


Единадесетокласник запретна ръкави да почисти София
03 Февруари 2020, Понеделник


Заедно със свой приятел Кирил Балдев събра 5 чувала боклуци в района на столичната Централна гара

Автор: Диана Славчева

Неведнъж сме писали за гимназиста от пазарджишката математическа гимназия Кирил Балдев, който организира различни инициативи в подкрепа на нуждаещи се хора, сред които бяха акции за събиране на хранителни продукти за пенсионери, както и книги за обогатяване на читалищни библиотеки.

Сега той заедно със своя приятел от католическата църква Виктор Михайлов почистиха района около Централна гара - София. Двамата събраха общо 5 чувала с боклуци - фасове, празни шишета от алкохолни напитки и кутии от цигари. 

„Правя го защото искам да живея в чиста среда и да дишам чист въздух. Правя то защото съм част от тази планета и искам всяко живо същество да живее в чиста природа и град" - казва Кирил Балдев, който от тази година е единадесетокласник в софийската 4-та сменно-вечерна гимназия „Отец Паисий“.

Неговата безсрочна инициатива за целогодишно почистване на столицата е с мото „Аз чистя София" . Тя предвижда да бъдат почистени прилежащите територии към жилищни сгради, еднофамилни къщи, дворове, паркинги, държавни и общински учреждения, паркове, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространства и пр.

Освен това Кирил възнамерява да организира и засаждане на растителност и озеленяване на училищни дворове, детски заведения, територии около паметници, а също и възстановяване на пейки.

Молбата му към читателите на „Десант", а и към софиянци е, ако може да помогнат на инициативата - с обществен труд, чували или ръкавици. Можете да се свържете с него на телефон: 0884272888.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки