Нагла кражба на публикация на „Десант" във вестник „Над 55"


Нагла кражба на публикация на „Десант" във вестник „Над 55"
Снимки: Десант
23 Януари 2020, Четвъртък


Някоя си Паулина Боянова си е позволила безпардонно да изплагиатства дума по дума цялата статия на нашия именит автор Борис Цветанов

Автор: Десант

Буква по буква преписан текст, публикуван в „Десант", още докато излизаше като печатно издание, сега се появи в брой 3 от 20 януари 2020 г. във вестник „Над 55". 

Смущаващото е, че вместо автора Борис Цветанов, под публикацията се мъдри името на Паулина Боянова, която си е позволила нагло да изплагиатства цялата статия.Във вестник „Десант" тя излиза още преди 7 години - в брой 208 от 17 май 2013 г., под заглавие: „Българка слага край на бандата на Дилинджър". На 6 октомври 2017 г. е препечатана в електронното издание на „Десант".

Това не е първият случай на кражба на интелектуална собственост на „Десант" и присвояване на текст на Борис Цветанов и други наши автори, както и грубо погазване на Закона за авторското право. 

При положение, че статията е налична в интернет пространството, редакторите на „Над 55" лесно биха установили, ако си направят този труд, безпардонната злоупотреба от страна на тяхната дописничка с чужд текст. Препоръчваме им да го правят всеки път, когато въпросната персона им предложи статия за публикуване при тях. 


В категории: Новини , Коментари

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Паулина Боянова
27.01.2020 12:50:23
1
0
Ползваните източници са цитирани
1. Не е лошо да погледнете публикацията е от 2011 г. https://blitz.bg/article/24218
2 .bg.wikipedia.org › wiki › Джон_Дилинджър
Джон Дилинджър (на английски: John Dillinger) е прочут американски банков крадец и гангстер, действал в САЩ по време на Великата депресия.
‎Биография · ‎Ранни години · ‎Престъпна кариера · ‎Последни месеци
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки