Събират пари за изграждане на храм на свято място край чирпанско село


Събират пари за изграждане на храм на свято място край  чирпанско село
Снимка: nbp.bg
09 Януари 2020, Четвъртък


За строителството му са нужни 30 хиляди лева, досега има събрани над 10 хиляди

Автор: Десант

Повече от десет години жителите на чирпанското село Стоян Заимово се опитват да възродят едно свято място в своя край и да построят малък православен параклис в местността Голямата черква, намираща се на 1,5 км от населеното място. Там някога е имало седем черковища и манастири. 

Голямата черква е свята кауза, която обедини родолюбиви сънародници от страната и чужбина с една цел - да върнем  Божията благодат над земите на Тракия, изтъква Златка Колева, член на Църковно настоятелство „Св. Пантелеймон".

За строителството на храма са нужни 30 000 лева. До момента са събрани 10 656 лева, благодарение на ученици и пенсионери. 

„За наша радост, каузата ни стана национална, подкрепиха ни много медии и хора на изкуството. Но въпреки многогодишните ни усилия, не можем да се справим с набирането на нужните средства" - допълва Златка Колева.

В момента на мястото, където ще бъде построен храмът, е издигнат кръст. Около него хората, които от години идват на поклонение в местността, оставят даровете си.

Настоятелството е откупило земята за строеж, разполага и с проект за бъдещата църква, има и благословията на старозагорския митрополит Киприан.

Надеждата на настоятелите е, че ще намерят още подкрепа, за да осъществят замисленото Богоугодно дело по изграждането на храма. 

Банковата сметка за изграждане на храм „Св. Пантелеймон" е:

BG50UNCR70001523085895
Уникредит Булбанк,
Булстат 177198318


В категории: Добри Вести , Църкви и манастири

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки