Откриха новата учебна година във Военноморска база Атия


Откриха новата учебна година във Военноморска база Атия
Снимки: Авторът
07 Януари 2020, Вторник


Матросите проведоха показни занятия по обезвредяване на невзривен боеприпас и гасене на пожар на борда на един от корабите

Автор: Яна Славянска

Във ветровития и студен край морето Ивановден матросите от дивизиона  в  пункта за базиране от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби в Бургас се строиха на плаца за тържественото откриване на новата учебна година.

Строят бе приет от началника на щаба на флотилията капитан I ранг Велко Велков, който приветства матросите и им пожела успешно усвояване на новите знания и добра подготовка.



Отец Стилиян от храм „Свети Никола“ в близкия град Черноморец извърши празничен водосвет и благослови военноморската база и нейните военнослужещи, след което те преминаха с тържествен марш пред ръководството на флотилията.

Пред присъстващите на събитието представители на медиите бе показана техника от състава на военното формирование, предназначена за овладяване и преодоляване на последствията от природни бедствия.

Проведена бе и демонстрация на обезвреждане на брега на невзривен боеприпас.

За финал бе проведено показно занятие по гасене на пожар, избухнал на борда на един от корабите, който матросите с помощта на огнеборци успяха бързо да потушат.




В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки