Лек за зимата: Парче сланина, лук и 50 мл истинска ракия


Лек за зимата: Парче сланина, лук и 50 мл истинска ракия
26 Ноември 2019, Вторник


Вижте с какво тези продукти са полезни за организма

Автор: Десант

Добрата стара сланина, с която са израснали поколения българи, се оказа не само, че е вкусно мезе за зимните дни, но и има способността да укрепва имунната система. Това нейно качество е свързано с арахидоновата киселина, която способства за понижаване нивото на холестерина, повишавайки защитните функции на организма през зимата.

Тази киселина е необходима за изработването от организма на химични съединения, отговорни за нежелани имунни и възпалителни реакции.

Ако добавите към сланината и лук, който съдържа 36 елемента от таблицата на Менделеев и изпиете 50 мл истинска ракия, която е пълна с витамини и притежава в малки количества съдоразширяващи свойства, така вие ще получите коктейл от минерали, витамини, киселини и мощно лекарство. Но важно условие е да го употребявате с мярка.

Малките количества мазнина са полезни за сърцето и кръвоносните съдове. Сланината регулира съкращението на мускулите на вътрешните органи, както и на сърцето, като поддържа тонуса на кръвоносните съдове.

Тя също е много полезна и за пушачите, защото консумирайки я в малки количества, организмът им ще се обогати със селен. А този микроелемент укрепва имунната система и предотвратява окисляването на организма. Така вредата, причинена от тютюнопушенето, поне частично се намалява.

Източник: Читалня


В категории: Новини , От кухнята на баба , Рецепти за здраве

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки