Преподаватели от София и Пекин редят обща изложба, посветена на пътя на коприната (СНИМКИ)


Преподаватели от София и Пекин редят обща изложба, посветена на пътя на коприната (СНИМКИ)
20 Ноември 2019, Сряда


Събитието е по случай 70-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и Китай

Автор: Десант

Преподаватели от Националната художествена академия в София и от Централната академия за изящни изкуства в Пекин преставят съвместна изложба, посветена на 70-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и Китай.

Експозицията "Пътят на коприната: От традицията към съвременността" ще бъде открита на 28 ноември (четвъртък), от 18,00 ч. в Двореца на площад „Княз Александър I“.

В изложбата участват 40 български и 51 китайски преподаватели, чиято творческа индивидуалност се разгръща в разнообразието от стилове и теми и чрез богатия диапазон на изразни средства от класическата живопис и графика до дигиталния печат и смесените техники.

Проектът се провежда в рамките на сключените споразумения между Национална художествена академия в София и Централната академия за изящни изкуства в Пекин.

През декември 2018 г. изложбата бе показана в Имперския музей на изкуството в Пекин и посрещната с голям интерес от китайската публика.

За откриването на изложбата в София пристига делегация от петима преподаватели от Централната академия за изящни изкуства в Пекин (CAFA): проф. Лиу Пиндзин – вицепрезидент, проф. Юе Циеншан – партиен секретар на под-факултета по китайска живопис, проф. Чън Къ – ръководител на катедра „Скулптура“, под-факултет за изящни изкуства , проф. Лиу Шанин – заместник-директор на катедра „Маслена живопис“ под-факултет за изящни изкуства, Юе Дзиецюн – директор на отдела за съвместни иновации.


Ппроф. Лиу Шанин„Пустиня Nо. 10“, 2018


Андрей Даниел „Музей Помпей“, 2015


Светозар Бенчев „Обект W“, 2016


Юе Циеншан „Естествен пейзаж“, 2019


Велико Маринчевски „Половин луна Езеро Гуанлан“, 2017


В категории: Новини , Културен Десант

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки